SASTOJCI ZA ZEBRA TORTU:
- 13 jaja,
- 19 kašika šećera u prahu,
- 6 kašika brašna,
- 3 štangle čokolade,
- malo ekstrakta od maline,
- 250 g maslaca,
- 120 g šećera u prahu,
- 250 g badema,
- 125 g lešnika,
- 1 šolja mleka,
- 1 šipka vanile.
ZEBRA TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Dobro umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera u prahu, dodati 6 kašika šećera u prahu, 6 kašika brašna i čvrsto ulupan sneg od 10 belanaca.
- Ovu masu podeliti na tri dela, jedan deo obojiti štanglom čokolade, drugi ekstraktom maline, a treći ostaviti žut.
- Ispeći tri kore, pa svaku preseći preko sredine da se dobije ukupno 6 listova.
- Nadev: Umutiti 250 g maslaca sa 120 g šećera u prahu, pa dodati 250 g oljuštenog samlevenog badema i 125 g proprženog samlevenog lešnika. Najzad dodati 2 štangle rastopljene čokolade i sve dobro izmešati. Posebno umutiti 3 žumanca sa 3 kašike šećera u prahu. Prokuvati šolju mleka sa šipkom vanile, pa u umućena žumanca polako dodavati provrlo mleko i na pari mutiti dok se krem ne zgusne. Ovamo pripremljen, rashlađen krem sastaviti sa nadevom od maslaca, badema i lešnika, sve dobro izmešati i nadevati tortu na sledeći način: Najpre premazati žutu neobojenu koru. Preko nje staviti nadev, pa preko nadeva crvenu koru. Nju takođe nadenuti pa je pokriti tamnom korom. Istim redom ponoviti sve još jednom, pa preoostalim nadevom premazati tortu i sa spoljne strane.
Izvor : www.tortekolacirecepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar