srijeda, 14. rujna 2016.

Torta sa pomorandžom i bademom



SASTOJCI ZA TORTU SA POMORANDŽOM I BADEMOM:

  • 7 jaja,
  • 320 g šećera u prahu,
  • 3 narandže,
  • 120 g badema,
  • 1 kašika mrvica,
  • 1/2 dl mleka,
  • 150 g maslaca.

TORTA SA POMORANDŽOM I BADEMOM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Penasto umutiti jedno celo jaje i 3 žumanca sa 120 g šećera u prahu.
  2. Dodati sok i koru od jedne narandže, 120 g oljuštenog i samlevenog badema, 1 kašiku mrvica i čvrst sneg od 3 belanca.
  3. Peći u manjem kalupu, a nadevati sutradan.
  4. NADEV: Na pari skuvati 3 cela jajeta sa 1/2 dl mleka, 200 g šećera u prahu, sokom i struganom korom od 2 pomorandže. Kuvati uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne. Posebno umutiti 150 g maslaca pa dodati u prethodno pripremljen ohlađeni krem.
  5. Tortu preseći na tri dela, premazati i sastaviti.
  6. Istim nadevom premazati tortu i spolja i ukrasiti ušećerenom korom od narandže.

Izvor : www.tortekolacirecepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar