SASTOJCI ZA TORTU SA POMORANDŽOM I BADEMOM:
- 7 jaja,
- 320 g šećera u prahu,
- 3 narandže,
- 120 g badema,
- 1 kašika mrvica,
- 1/2 dl mleka,
- 150 g maslaca.
TORTA SA POMORANDŽOM I BADEMOM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Penasto umutiti jedno celo jaje i 3 žumanca sa 120 g šećera u prahu.
- Dodati sok i koru od jedne narandže, 120 g oljuštenog i samlevenog badema, 1 kašiku mrvica i čvrst sneg od 3 belanca.
- Peći u manjem kalupu, a nadevati sutradan.
- NADEV: Na pari skuvati 3 cela jajeta sa 1/2 dl mleka, 200 g šećera u prahu, sokom i struganom korom od 2 pomorandže. Kuvati uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne. Posebno umutiti 150 g maslaca pa dodati u prethodno pripremljen ohlađeni krem.
- Tortu preseći na tri dela, premazati i sastaviti.
- Istim nadevom premazati tortu i spolja i ukrasiti ušećerenom korom od narandže.
Izvor : www.tortekolacirecepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar