Sastojci za podlogu:
13-14 komada petit keksa i još toliko ako želite još jedan red
Drugi sloj:
- 400 ml mleka
- 1 puding od čokolade
- i nekoliko kašika šećera zavisno koliko slatko volite ( 4 kaš )
Treći sloj:
- 250 gr kupina ( može i bilo koje crveno, kiselaksto voće poput malina, višanja, trešanja, jagoda, voćnog mixa )
- 3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 50 ml vode
- 2 kašike gustina
Zadnji sloj:
- 250 gr čokolade
- 400 ml slatke pavlake
Priprema:
Na dno manjeg kalupa poslažite keks. Treba vam kalup ili djuveč tepsija jer se redovi slažu ( izlivaju ).
Puding, šećer i mlkeo pomešati pa skuvati na laganoj vatri uz mešanje puding i njega preliti preko keksa.
Kupine izgnječite, dodajte šećer i vanilin šećer, stavite na vatru i odmah vodi dodajte gustin i izmešajte da nema grudvice, pa nalijte u kupine i mešajte dok provri i zgusne se, a zgusne se jako brzo.
Odmah prelijte preko čokoladnog pudinga i razvucite.
Izmedju može da ide sloj keksa ukoliko želite višlji kolač.
SLatku pavlaku stavite na vatru da provri, sklonite id odajte izlomljenu čkoladu pa mešajte dok se skroz ne otopi.
Malo još mešajte da se prohladi pa prelijte preko želea od kupina.
Ostavite da se kolač ohladi, pa onda da se dobro ohladi u frižideru.
Prijatno.
Izvor : www.domacirecepti.net
Nema komentara:
Objavi komentar