SASTOJCI ZA MEDENU TORTU:
- 4 kašike meda,
- 3 kašike mleka,
- 12 kašika šećera,
- 2 jajeta,
- 1 kesica cimeta,
- 2 kašike masti,
- 250 g brašna,
- 1/2 kesice praška za pecivo.
Za nadev:
- 5 dl mleka,
- 6 kašika griza,
- 250 g šećera u prahu,
- 250 g maslaca,
- 1 vanilin šećer,
- šećer u prahu za posipanje.
MEDENA TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Penasto umutiti jaja i šećer, dodati med, mast, mleko, cimet i brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa ujednačiti.
- Jednu trećinu ove mase sipati u podmazan, brašnom posut pleh i peći 15 minuta, a zatim izvaditi i na isti način ispeći i preostala dva dela.
- Nadev: U kipuće mleko zakuvati griz, pa ostaviti da se ohladi. U međuvremenu penasto umutiti maslac, šećer u prahu i vanilin šečer i sastaviti sa ohlađenim grizom i dobro izmešati da se masa potpuno izjednači.
- Kore premazati ovim nadevom, pa odozgo obilno posuti šećerom u prahu.
Izvor : www.tortekolacirecepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar