petak, 9. rujna 2016.

Baiser-jagoda rolada



Sastojci
krema
2 dl. mlijeka
1 bourbon vanilija secer
50 g. secera
3 zumanjka
1 kas. vrhom puna brasna
2 kas. maslaca
2 kasikice kiselog vrhnja
baiser kora
4 bjelanjka
100 g. secera
1 kasikica skrobno brasno (gustin)
1 mala ampula arome vanilija-maslac
1 kasikica jabucnog sirceta
voce
350 g. jagodaPriprema
1.
Zumanjke, secer i brasno dobro izmjesati pjenjacom.
Mlijeko zakuhati s borubon vanilija secer, kada provri, 1/3 mlijeka usuti u zumanjke, promjesati brzo pa sve ponovo vratiti na vatru, skuhati kremu, ide jako brzo.
Kada se krema skuhala dodati hladni maslac, dobro promjesati, da se maslac istopi.
2.
Kremu pritresti u zdijelu i pokriti malom vrecicom ili prozirnom folijom.
Pustiti da se skroz ohladi.
Ohladenoj kremi dodati kiselo vrhnje i pustiti u frizider dok se priprema baiser kora.
3.
Bjelanjke mutiti prvo u cvrst saum, postepeno dodavati secer u 3 navrata.
Miksati oko 5 minuta, zatim dodati gustin, sirce i aromu vanilije.
Miksati jos oko 3 minute.
4.
Ugrijati pecnicu na 160 stupnjeva.
Pripremiti kalup velicine 23×33 cm.
Obloziti kalup/lim papirom za pecenje.
Peci tocno 20 minuta.
5.
Pripremiti jos jedan papir za pecenje pa ispecenu koru okrenuti na nju, lagano odlijepiti papir na kojem se pekla rolada.
Pustiti tako da se skrozzz ohladi.
6.
Na koru ide krema pa isjeckane jagode.
Jagode normalno oprati i dobrooo posusiti, prije nego pocmemo bilo sto.
Urolati i pustiti u frizideru da se sve ohladi 2 sata.
Prije nego posluzimo, posuti secerom u prahu.
7.
Nakon toga normalno uzivajte u svakom zalogaju.
Rolada je laganaaaa, preukusnaaaa, kao pahuljica 🙂
Ovo nije tipicna rolada i krema da sve stoji na svom mjestu, ali je zbilja ukusom SAVRSENA!
Dobar tek!
Posluživanje
Recept je iz magazina Sweet Dreams, proljetno izdanje!

IZvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar