Sastojci
500 g sendvic keksa sa cokoladnim nadjevom
100 ml mlijeka
Nadjev
400 ml mlijeka
4 zumanjka
125 g secera
1 vanilija
6 zlica brasna
100 g maslaca sobne temperature
1 naranca ( korica )
Dorada
400 ml vrhnja za slag
1 zlica secera u prahu
1 vanilijaPriprema
1.
Najprije napravi nadjev tako sto ces 2/3 mlijeka staviti da kuha . U zdjeli dobro izmijesaj zumanjke , secer , vaniliju i brasno , pa na kraju dodaj ostatak mlijeka . U dobivenu smjesu uspi 100 ml vrelog mlijeka i dobro izmijesaj , pa sve ispi u ostatak vrelog mlijeka . Kuhaj uz stalno mijesanje dok se krema ne skuha i zgusne .
500 g sendvic keksa sa cokoladnim nadjevom
100 ml mlijeka
Nadjev
400 ml mlijeka
4 zumanjka
125 g secera
1 vanilija
6 zlica brasna
100 g maslaca sobne temperature
1 naranca ( korica )
Dorada
400 ml vrhnja za slag
1 zlica secera u prahu
1 vanilijaPriprema
1.
Najprije napravi nadjev tako sto ces 2/3 mlijeka staviti da kuha . U zdjeli dobro izmijesaj zumanjke , secer , vaniliju i brasno , pa na kraju dodaj ostatak mlijeka . U dobivenu smjesu uspi 100 ml vrelog mlijeka i dobro izmijesaj , pa sve ispi u ostatak vrelog mlijeka . Kuhaj uz stalno mijesanje dok se krema ne skuha i zgusne .
2.
Kremu prebaci u siru posudi i pusti da se ohladi . U medjuvremenu kekse prepolovi i maslac pjenasto izradi mikserom . Kalup za srneci hrbat oblozi prozirnom folijom .
Kremu prebaci u siru posudi i pusti da se ohladi . U medjuvremenu kekse prepolovi i maslac pjenasto izradi mikserom . Kalup za srneci hrbat oblozi prozirnom folijom .
3.
Ohladjenoj kremi dodaj izradjeni maslac i naribanu koricu narance , te sve dobro izmiksaj u finu i pjenasu masu .
4.
Polovice keksa lagano namakaj u mlijeko , premazuj pripremljenim nadjevom i slazi jedan do drugoga u pripremljeni kalup . Nakon sto slozis sve kekse , povrsinu premazi sa nadjevom , te prekrij folijom . Neka odlezi u hladnjaku nekoliko sati ili preko noci . Ostatak nadjeva sacuvaj za poslije kada izvadis kolac iz kalupa .
Ohladjenoj kremi dodaj izradjeni maslac i naribanu koricu narance , te sve dobro izmiksaj u finu i pjenasu masu .
4.
Polovice keksa lagano namakaj u mlijeko , premazuj pripremljenim nadjevom i slazi jedan do drugoga u pripremljeni kalup . Nakon sto slozis sve kekse , povrsinu premazi sa nadjevom , te prekrij folijom . Neka odlezi u hladnjaku nekoliko sati ili preko noci . Ostatak nadjeva sacuvaj za poslije kada izvadis kolac iz kalupa .
5.
Vrhnje za slag izmuti sa secerom i vanilijom u pjenicu i ostavi u hladnjak do upotrebe . Rashladjen kolac izvadi iz hladnjaka , domotaj i prebaci na servirni tanjur . Ostatkom nadjeva premazi cijeli kolac izvana .
Vrhnje za slag izmuti sa secerom i vanilijom u pjenicu i ostavi u hladnjak do upotrebe . Rashladjen kolac izvadi iz hladnjaka , domotaj i prebaci na servirni tanjur . Ostatkom nadjeva premazi cijeli kolac izvana .
6.
Na kraju cijeli kolac premazi tucenim slatkim vrhnjem i ukrasi po zelji . Dobro rashladjen kolac rezi u koso , tako da se lijepo vide redovi , keksa , cokolade , nadjeva i vrhnja .
Na kraju cijeli kolac premazi tucenim slatkim vrhnjem i ukrasi po zelji . Dobro rashladjen kolac rezi u koso , tako da se lijepo vide redovi , keksa , cokolade , nadjeva i vrhnja .
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar