subota, 10. rujna 2016.

Blueberry cheesecake pie



Sastojci
Tart-pie kora:
350g brašna
100g prah šećera
200g maslaca hladnog
2 xxl žumanca
1 kašika slatke pavlake ili kisele 20% m.m.
1 kašičica praška za pecivo
Krem sir fil:
1kg krem sira neslanog
5 xxl jaja
220g šećera u prahu
2 kašičice vanila esencije ili 2 kesice vanilin šećera
200 ml slatke mlečne pavlake 36 %m.m.
1,5 kašika gustina
i još 600g borovnica opranih i osušenih
DODAJ U POPIS ZA KUPNJUPriprema
1.
Tart-pie kora:
Prosejati brašno, dodati maslac naseckani, dodajte žumanca, šećer, pavlaku, brzo mesiti, omotati folijom (također možete pomešati u blenderu). Stavite 1-2 sata u frižideru.
Pleh 33 x 20 cm premazati maslacem i staviti pek papir.
Podelite testo na dva dela: dve trećine, a jedna trećina. Veći deo (2/3 tijesta), razvaljajte i stavite na dno pleha i poravnajte. Preostali deo testa (1/3) ostavite u frižideru.
Peći na 180 ° C oko 15 minuta, do bledo zlatne boje.
2.
Krem sir fil:
Svi sastojci trebaju biti sobne temperature.
Sve sastojke (osim voća) u posudu mešati da se dobije glatko testo.
Preko ohlađene kore prelijte sir, poravnati, a zatim posuti po površini 2/3 borovnica.
Peći na 160 ° C 20 minuta.
3.
Nakon tog vremena, otvorite pećnicu, izvadite iz kalupa i posipati po vrhu ravnomerno ostalim borovnicama. Od testa napravite mrežu i poređajte po kolaču. Povećati temperaturu na 170°C i peći dodatnih 30 – 35 minuta. Područje cheesecake nakon dodirivanja čačkalicom bi trebao biti kao malo odrezan i malo elastičan. Kad malo poljuljate pleh smesa se ljulja ali ne propada dole. Ostavite da se ohladi u pećnici lagano otvorenoj sa varjačom.
Ohladiti na sobnoj temperaturi, zatim u frižideru preko noći.
Pre posluživanja, posuti šećerom u prahu.
Uživajte :-).
Izvor : www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar