ponedjeljak, 12. rujna 2016.

Brzi kolač sa turskim keksom



Sastojci:
  • 1l mleka
  • 200 gr kristal šećera + 3 kašike
  • 3 pudinga od vanile
  • 150 ml slatke pavlake
  • 1 pakovanje turskog keksa
  • i odgore šta želite, čokolada za glazuru ili šalg, šlag krem…
Priprema:
Stavite šećer na laganu vatru da se otopi.
Kada se skoro otopio, ni ne mora potpuno prelijte sa 800 ml mleka i ostavite da se šećer koji se u dodiru sa mlekom stvrdnuo otopi.
Za to vreme pomešajte pudinge sa 3 kašike šećera i preostalih 200 ml mleka i podelite keks na tri jednake gomile.
Zatim uzmite tepsiju 30 x 20 ili sličnih dimenzija, da vam stane red keksa, pa stavite najlon kesu na dno i spolažite keks.
Ovo se sve stigne uraditi dok se šećer ne otopi.
Kada se šećer otopio i mleko provrilo zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne.
Kada je postalo gusto sklonite sa vatre i dodajte neumućenu slatku pavlaku i mešajte da se sjedine.
Prelijte sa trećinom vrelog fila preko keksa pa opet poslažite keks, prelijte drugom trećinom fila, pa poslažite treći red fila i prelijte ostatkom fila.
Ostavite da se ohladi, pa mlako stavite u frižider.
Kada se dobro ohladilo prelijte glazurom ili šlagom pa poslužite.
Prijatno

Izvor : www.domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar