ponedjeljak, 12. rujna 2016.

Brzi sočni kolač



Sastojci za kolač:
  • 3 jaja
  • 1 šolja jogurta ( mera 250 ml )
  • 1 šolja šećera
  • 2 šolje brašna
  • 150 ml ulja
  • 2 – 3 pune kašike kakaoa
  • 100 gr suvog groždja
  • 3 kašike mekšeg pekmeza, marmelade, džema
  • 50 gr blendiranih oraha, kada blendirate svi su fino usitnjeni a nisu samleveni
  • 1/2  praška za pecivo ( 5 gr )
Preliv:
  • 200 gr čokolade po izboru ( ja sam pokupila šta sam imala, malo mlečne, crne, čak i neke sa rumom, sve je to dobro )
  • 5 kašika ulja
  • 100 ml mleka
Priprema:
Brzo se pravi zato prvo uključite rernu da se zagreje na 220 stepeni.
U posudu staviti jaja, šećer, ulje i jogurt i dobro umutiti žicom, mikser vam nije potreban, a ako vam je lakše a vi sa njim.
Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i pekmez pa opet sve umutiti.
Na kraju dodati suvo groždje i orahe i izmešati.
Vatrostalnu tepsiju ili keramičku, ja sam pekla u vatrostalnoj dovoljno je samo četkicom premazati sa malo ulja i naliti smesu pa staviti da se peče.
Ako stavljate u limeni pleh pospite i brašnom kada premažete uljem.
Dok se kolač peče na laganu vatru staviti čokoladu ulje i mleko i uz mešanje polako otopiti.
Masa treba da je retka, ako vam je kao jogurt dodajte još mleka, slobodno.
Pečen kolač ( oko 25 – 30 minuta ) isecite na kocke i prelijte sa čokoladom sipajte po rezovima gde ste sekli.
Ako niste sigurni da li je peče bocnite u sredinu do kraja čačkalicu pa ako izadje suva gotovo je.
Ugasite rernu i ostavite kolač tako još 5 – 10 minuta.
Izvadite pa sačekajte da se ohladi ( ako možete ) pa klopanje!

Izvor : www.domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar