srijeda, 14. rujna 2016.

Šarena torta sa čokoladom



SASTOJCI ZA ŠARENU TORTU SA ČOKOLADOM:

  • 14 jaja,
  • 350 g šećera,
  • 70 g badema,
  • 60 g lešnika,
  • 4 štangle čokolade,
  • 70 g brašna,
  • 3 dl mleka,
  • 210 g maslaca.

ŠARENA TORTA SA ČOKOLADOM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Prvi deo: Umutiti 4 žumanca sa 70 g šećera. Dodati 70 g oljuštenog i samlevenog badema, 40 g oštrog brašna i na kraju čvrsto ulupan sneg od 4 belanca. Masu sipati u podmazan, brašnom posut pleh i peći.
  2. Drugi deo: Umutiti 4 žumanca sa 70 g šećera, dodati 60 g samlevenih lešnika i jednu ipo štanglu omekšale čokolade, zatim 30 g brašna i čvrsto ulupan sneg od 4 belanaca i peći.
  3. Nadev: Izmešati 6 žumanaca sa 210 g šećera i preliti sa 3 dl mlakog mleka. Staviti na ringlu  lupati žicom dok se masa ne zgusne, a zatim ostaviti da se prohladi. U ohlađen krem umešati 210 g umućenog maslaca, dobro izmešati i podeliti na dva dela. U jedan deo umešati dve ipo štangle rastopljene čokolade, a drugi deo ostaviti žut.
  4. Žuto testo od badema nadevati kremom od čokolade, a testo sa čokoladom nadevati žutim kremom.
  5. Sastaviti oba dela onim stranama koje su premazane, a spolja tortu ukrasiti po želji.


Izvor : www.tortekolacirecepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar