subota, 10. rujna 2016.

Krckavi vafli sa Dulce de Leche nadjevom



Sastojci
Tijesto za vafle
3 jaja
prstohvat soli
150 g secera
1 vanilija
120 g otopljenog maslaca
225 g brasna
1 zlicica praska za pecivo
Nadjev
200 g maslaca sobne temperatura
380 g dulce de leche ( 1 cijela konzerva )
secer u prahu za posoanjePriprema
1.
Najprije napravi tijesto za vafle i ispeci ih . Jaja i sol miksaj dok ne pobijele i postanu pjenasti oko 2 min . Pjenici od jaja polako dodaji secer pomijesan sa vanilija secerom i nastavi miksati dok pjenica ne postane gusca .
2.
Izmiksanim jajima i seceru dodaj otopljeni i prohladjeni maslac i nastavi mutiti 1 min dok se maslac lijepo ne umijesa u smjesu . Na kraju smjesi dodaj prosijano brasno sa praskom za pecivo i izmijesaj sve u jednolcnu masu i to iskljucivo spatulom . Tijesto ce biti malo gusce .
3.
U medjuvremenu ugrij pekac za vafle , na sredinu pekaca stavi zlicu tijesta i poklopi , peci 40-50 sek ovisno o jacini pekaca , dok na porumene po rubovima . Na rub vafla polozi drsku od drvene zlice i zarolaj vafl . Prebaci na resetku za hladjenje skupa sa zlicom , ali tako da je rub okrenut prema dolje . Preohladjenim vaflu izvuci zlicu i na isti nacin ispeci ostatak vafla . Od ove smjese dobije se 25 rolica .
4.
Za nadjev , pjenasto izmuti maslac , pa u tri navrata dodaj dulce de leche , muti dok se oba sastojka ujednace . Ako trebas spatulom odvoji maslac od stijenka zdjele .
5.
Nadjev prebaci u slasticarsku vrecicu sa zvjezdastim nastavkom i puni hladne rolice najprije sa jedne strane , pa sa druge . Slazi ih na servirn tanjur , pospi sa secerom u prahu i posluzi uz kavu ili caj . Najbolje su ako se serviraju nakon punjenja . A mogu se rolice i nadjev napraviti unaprijed . Nadjev cuvaj u hladnjaku , a rolice u kutiji sa cvrstim poklopcem .
6.
Nadjevene rolice mogu se i zalediti , i nakon odledjivanja bit ce jako fine i krckave kao kada se tek nadjenu . Treba im desetak minuta da se odlede .
Izvor : www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar