Sastojci:
- 1,5l mleka
- 2 kašike brašna
- 2 pudinga od vanile ( 80 gr )
- 10 kašika šećera ( nije bilo slatko, može i više )
- 100 gr gustina
- 200 gr šlaga ( umućen sa hladnom vodom, a ako želite može da se stavi i slatka pavlaka, 250 ml )
- jedan red petit keksa, da pokrije dno djuveč tepsije 20 x 30 cm, ili približnih dimenzija
Priprema:
Pomešati brašno, pudinge, šećer, gustin i 200 – 250 ml hladnog mleka i izmutiti.
Ostatak mleka staviti da provri i kad provri zakuvati umućenu masu i mešati dok se ne zgusne.
Dok čekate da provri mleko umutite šlag sa hladnom vodom, moće i mlekom, kiselom vodom, šta imate.
Možete da umutite i 250 ml slatke pavlake.
Skloniti sa vatre vreo “puding”, pa mu dodati 2 pune kašike šlaga i miksirati.
Dodati još dva pa još dve kašike šlaga i sve dobro mikserom umutiti.
Poslagati red keksa u djuveč tepsiju i istresti preko vreo ” puding”.
Ostaviti da se ohladi pa odgore naneti ostatak šlaga ili slatke pavlake.
Sve staviti u frižider i služiti hladno.
Fil će prvobitno biti nešto redji ali ne brinite stegnuće se.
Izvor : www.domacirecepti.net
Nema komentara:
Objavi komentar