srijeda, 14. rujna 2016.

Torta sa piškotama



SASTOJCI ZA TORTU SA PIŠKOTAMA:

  • 7 jaja,
  • 300 g piškota,
  • 250 g šećera u prahu,
  • 200 g maslaca,
  • 200 g čokolade,
  • 3 kašike kristal šećera,
  • 1 čašica ruma,
  • 1 kašika ruma,
  • 3 kesice šlaga.

TORTA SA PIŠKOTAMA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Tri kašike šećera naliti čašom vode, prokuati, ohladiti i dodati čašicu ruma.
  2. Posudu od 2 l obložiti folijom pa piškote umakati u prokuvan šećer i obložiti dno i zidove posude.
  3. Za nadev penasto umutiti 200 g maslaca sa 200 g šećera u prahu. Dodati jedno po jedno 7 žumanaca, 200 g rastopljene čokolade, 1 kašiku ruma i na kraju umešati čvrsto ulupan sneg od 7 belanaca.
  4. Sve dobro izmešati, napuniti tortu, odozgo je prekriti natopljenim piškotama i staviti u frižider da se stegne.
  5. Pre služenja tortu preručiti u tacnu, pa je premazati i ukrasiti šlagom.


Izvor : www.tortekolacirecepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar