SASTOJCI ZA TORTU SA PIŠKOTAMA:
- 7 jaja,
- 300 g piškota,
- 250 g šećera u prahu,
- 200 g maslaca,
- 200 g čokolade,
- 3 kašike kristal šećera,
- 1 čašica ruma,
- 1 kašika ruma,
- 3 kesice šlaga.
TORTA SA PIŠKOTAMA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Tri kašike šećera naliti čašom vode, prokuati, ohladiti i dodati čašicu ruma.
- Posudu od 2 l obložiti folijom pa piškote umakati u prokuvan šećer i obložiti dno i zidove posude.
- Za nadev penasto umutiti 200 g maslaca sa 200 g šećera u prahu. Dodati jedno po jedno 7 žumanaca, 200 g rastopljene čokolade, 1 kašiku ruma i na kraju umešati čvrsto ulupan sneg od 7 belanaca.
- Sve dobro izmešati, napuniti tortu, odozgo je prekriti natopljenim piškotama i staviti u frižider da se stegne.
- Pre služenja tortu preručiti u tacnu, pa je premazati i ukrasiti šlagom.
Izvor : www.tortekolacirecepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar