petak, 9. rujna 2016.

Gordanin šareni kolač



Sastojci
BISKVIT 1:
5 jaja
4 žlice šećera
5 žlica brašna+1/2 praška za pecivo
30 g otopljene čokolade
3 žlice ulja
PRELJEV:
2 dcl mlijeka+1 vanilin šećer
BISKVIT 2:
5 bjeljanjaka
5 žlica šećera
4 žlice brašna+1/2 praška za pecivo
4 žlice ulja
KREMA:
500 ml slatkog vrhnja
200 g mliječne čokolade
150 g čokolade za kolačePriprema
1.
BISKVIT 1:izmiksati bjeljanjke u snijeg i ostaviti sa strane.
Miksati žumanjke,šećer,ulje,otopljenu čokoladu i dodati brašno promiješano sa praškom za pecivo.
Lagano kuhačom umiješati snijeg.
Izliti u pomastit i brašnom posipan lim(vel. 32×20 cm).
2.
BISKVIT 2:izmiksati snijeg od 5 bjeljanjaka,dodati šećer i ulje.Na kraju lagano kuhačom umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Žlicom stavljati bijelu masu preko smeđe u limu.
Ispeći.
Pećeni biskvit preliti vrelim mlijekom u koji stavimo vanilin šećer.Ostaviti da se ohladi. 3.
Dok se biskvit hladi napraviti kremu:na laganoj vatri zagrijavati slatko vrhnje sa natrganom mliječnom čokoladom i čokoladom za kolače.Miješati dok se ne otopi i postane glatko,paziti da ne zavri.
Preliti preko ohlađenog kolača,staviti u frižider na 2-3 sata da se dobro stegne.

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar