ponedjeljak, 12. rujna 2016.

Rupičasti kolač



Sastojci za kolač:
  • 4 cela jaja
  • 4 kašike šećera
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike kakoa
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml mleka
  • 50 ml ulja
Žuti deo:
  • 700 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 50 gr margarina
  • 4 kašike šećera
Braon deo:
  • 600 ml mleka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 75 gr margarina
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i umutiti.
Dodati zatim ulje u mlazu, pa mleko i umutiti.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa varjačom izmešati.
Istresti u podmazan i posut brašnom pleh i peći 15 minuta u plehu dimenzije 20 x 30 cm.
Ostaviti kolač da se ohladi pa izbušiti ravnomerno rupe i izvaditi višak kolača.

Ja sam bušila sa onom spravicom što se jabukama vadi sredina, gde su koštice.
Razmutiti puding od vanile sa šećerom i malo hladnog mleka i sve zakuvati u ostatak mleka koji smo stavili da provri.
Kad se zgusnulo dodati margarin u vrelo i mešati dok se ne otopi i dobro sve sjedini.
Preliti preko izbušenog kolača i ostaviti 15 minuta da se malo stegne pa pripremiti puding od čokolade isto kao puding od vanile.

Odmah odgore, preko čokolade izmrviti višak kolača koji ste povadili iz rupa i ostaviti da se sve ohladi i stegne pa poslužiti.

Izvor : www.domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar