srijeda, 14. rujna 2016.

Snickers torta



SASTOJCI ZA SNICKERS TORTU:

Za prvi sloj:
  • 230 g oreo keksa,
  • 130 g petit beurre keksa,
  • 50 g mlečne čokolade,
  • 100 ml slatke pavlake.
Za drugi sloj:
  • 120 g putera,
  • 150 g prženog kikirikija,
  • 50 g prženog slanog kikirikija,
  • 50 g šećera u prahu,
  • 2 kašike mleka.
Za treći sloj:
  • 400 ml mleka,
  • 120 g putera,
  • 12 kašika brašna,
  • 5 kašika šećera,
  • 40 g gustina,
  • 100 g karamel bombona.
Za preliv:
  • 150 g čokolade za kuvanje,
  • 100 ml slatke pavlake.

SNICKERS TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Prvo napraviti treći sloj sa karamel bombonama.
  2. Otopiti brašno, gustin i šećer u 100 ml mleka.
  3. Ostatak mleka pustiti da proključa pa promešati sa smesom gustina.
  4. Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne pa dodati karamele i mešati dok se ne otope.
  5. Ostaviti da se ohladi.
  6. Penasto umutiti puter pa dodati u smesu.
  7. Za prvi sloj otopiti čokoladu pa dodati oreo i petit keks koji ste samleli u multipraktiku.
  8. Umutiti slatku pavlaku u šlag pa dodati polovinu smese keksa i promešati.
  9. Dodati ostatak i utisnuti u modlu za tortu.
  10. Ostavite da se ohladi.
  11. Kikiriki samleti u multipraktiku.
  12. Šećer i puter umutiti, dodati kikiriki i mleko pa premazati prvi sloj.
  13. Namazati karamel kremom i ostaviti u frižider.
  14. Za preliv ugrejati slatku pavlaku i u njoj otopiti čokoladu.
  15. Ostaviti da se malo ohladi i preliti preko torte i ukrasiti seckanim kikirikijem.
  16. Ostaviti u frižideru par sati da se ohladi pre služenja.

Izvor : www.tortekolacirecepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar