SASTOJCI ZA SNICKERS TORTU:
Za prvi sloj:
- 230 g oreo keksa,
- 130 g petit beurre keksa,
- 50 g mlečne čokolade,
- 100 ml slatke pavlake.
Za drugi sloj:
- 120 g putera,
- 150 g prženog kikirikija,
- 50 g prženog slanog kikirikija,
- 50 g šećera u prahu,
- 2 kašike mleka.
Za treći sloj:
- 400 ml mleka,
- 120 g putera,
- 12 kašika brašna,
- 5 kašika šećera,
- 40 g gustina,
- 100 g karamel bombona.
Za preliv:
- 150 g čokolade za kuvanje,
- 100 ml slatke pavlake.
SNICKERS TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Prvo napraviti treći sloj sa karamel bombonama.
- Otopiti brašno, gustin i šećer u 100 ml mleka.
- Ostatak mleka pustiti da proključa pa promešati sa smesom gustina.
- Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne pa dodati karamele i mešati dok se ne otope.
- Ostaviti da se ohladi.
- Penasto umutiti puter pa dodati u smesu.
- Za prvi sloj otopiti čokoladu pa dodati oreo i petit keks koji ste samleli u multipraktiku.
- Umutiti slatku pavlaku u šlag pa dodati polovinu smese keksa i promešati.
- Dodati ostatak i utisnuti u modlu za tortu.
- Ostavite da se ohladi.
- Kikiriki samleti u multipraktiku.
- Šećer i puter umutiti, dodati kikiriki i mleko pa premazati prvi sloj.
- Namazati karamel kremom i ostaviti u frižider.
- Za preliv ugrejati slatku pavlaku i u njoj otopiti čokoladu.
- Ostaviti da se malo ohladi i preliti preko torte i ukrasiti seckanim kikirikijem.
- Ostaviti u frižideru par sati da se ohladi pre služenja.
Izvor : www.tortekolacirecepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar