ponedjeljak, 12. rujna 2016.

Tiramisu bez jaja



  • Sastojci:
  • 1 veće pakovanje piškota
  • 200 ml jake, crne kafe
  • 250 gr mascarpone sira ( ako vam je preskup uvek možete uzeti običan krem sir )
  • 300 ml slatke pavlake ( vrhnje )
  • 75 gr šećera u prahu
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • 1 želatin ( goveđi ) – u pitanju je instant želatin koji se dodaje direktno u smesu
  • kakao prah za posipanje
Priprema:
Podelite piškote na 2 dela pa prvi deo stavite kao donji sloj u tepsiju ( manju ) i isprskajte, ili prelite sa kafom.
Iskoristite polovinu.
Ulupati slatku pavlaku sa šećerom u prahu , ali dok je tečna dodati želatin u prahu, pa dodajte vanilin šećer i cimet, zatim i mascarpone sir i sve umutite.
Nanesite pola krema na piškote pa preko njega poslažite drugi red piškota i njih isprskajte sa kafom.
Preko nanesite ostatak krema i pospite sa kakaom.
Ostavite u hladnjak da se dobro ohladi pa secite i služite.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar