četvrtak, 2. lipnja 2016.

Posna Švarcvald torta



satic   80 min.

Sastojci – Posna Švarcvald torta:

  • 2 čaše šećera
  • 3 čaše vode
  • 1 kašičica soda bikarbone
  • 1 kašika krupno mlevenog keksa
  • 20 punih kašika brašna
  • 2 štangle rendane čokolade
  • 4 kašika kakaoa
  • 8 kašika ulja
  • 6 kašika džema od kajsije

Priprema – Posna Švarcvald torta:

  1. korak: Pomešati 1 kašičicu soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 4 kašike kakaoa, 2 štangle rendane čokolade, 1 kašiku krupno mlevenog keksa, 8 kašika ulja, 6 kašika džema od kajsije.
  2. korak: Podeliti smesu na 4 dela i ispeći 4 kore na papiru za pečenje u plehu (dimenzija 25cm×35 cm).

Priprema prvog fila:

  1. korak: Na tihoj vatri otopiti (da ne ključa) 0,5 l slatke posne pavlake, 300 g posne čokolade  i ohladiti.
  2. korak: Umutiti 250 g margarina sa 200 g prah šećera i sve sjediniti.

Priprema drugog fila:

  1. korak: Potrebna je jedna puna tegla višanja koje su dan ranije naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma.

Priprema trećeg fila:

  1. korak: Umutiti 0,5 l slatke pavlake.
  2. korak: Filovati sledećim redosledom – kora – čoko fil – višnje – fil od posne slatke pavlake.
  3. korak: Na zadnju koru se ne stavljaju višnje – samo filovi.
Vaša posna Švarcvald torta je spremna.

Izvor : www.receptizatorte.rs

Nema komentara:

Objavi komentar