Sastojci
1. Biskvit:
5 kom jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike ulja
1 prašak za pecivo
2. Biskvit:
5 kom jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaa
2 kašike ulja
1 prašak za pecivo
1. Fil:
1l mlijeka
6 kašika šećera
3 kom pudinga vanilija
2 kašike gustina
100 gr margarina
2. Fil:
0.5l soka od višnje
5 žlica gustina
6 žlica šećera
4 žlice šlaga
3. fil:
0.5l vrhnja za šlagPriprema
1.
Biskviti: odvojeno izmiksati žumance, šećer, i ulje. Dodati brašno sa praškom, i lagano dodati snijeg od bjelanjaka.
2.
Drugo tijesto isti postupak, samo što se doda još kakao.
3.
Peći u tepsiji 24×40cm, na pek papiru, na 180 stupnjeva.
4.
Fil 1: zakuhati mlijeko i dodati ostale sastojke pomiješane sa malo mlijeka. Kuhati par minuta.U hladno dodati margarin.
5.
Fil 2: Zakuhati sok od višanja( bilo kakav), pa dodati gustin i šećer izmješane sa malo soka. Kuhati par minuta. U hladno dodati umućen šlag.(4 kašike, a ostatak ide za 3 fil)
6.
Slagati: žuto tijesto-1fil-2fil-šlag-crno tijesto-1fil-2fil-šlag
7.
Crnu koru možete malo poprskati sokom ili mlijekom.
Posluživanje
Sok možete staviti po želji, naranča, limun, i sl. svaki put ćete imati drugi kolač!
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar