Sastojci
Biskvit
6 jaja
7 juš. žlica šećera
2 vanilij šećera
6 juš.žlica mlijeka
8 juš.žlica ulja
2 juš.žlice kakaa
8 juš.žlica brašna
1 prašak za pecivo
Voćni fil:
450 gr smrznutog voća (u org.receptu je šumsko voće,ali ja sam stavila višnje)
100 gr šećera
60 gr gustina pomiješati sa 6 žlica vode
50 gr maslaca/margarina
Vanilij krema:
6 dl mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
100 gr šećera
1 vanilij šećer + žlica arome vanilije
125 gr maslaca/margarina
Čokoladna glazura
100 gr čokolade za kuhanje
50 gr maslaca/margarina
1 žlica ulja
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
Umiksati jaja,šećer,vanilij šećer,dodati ulje,mlijeko,kakao te na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Peći na pek papiru u tepsiji od pećnice (cca 33 x 34 cm) 15-tak minuta na 180 C.
2.
Biskvit izvaditi i okrenuti na vlažnu kuhinjsku krpu,skinuti papir te zarolati skupa s krpom.Nakon 5-10 minuta,odrolati biskvit (naravno dignuti kuhinjsku krpu).
3.
Premazati biskvit najprije sa voćnim filom.Preko voćnog fila premazati kremu od vanilije (ostaviti dio kreme za vanjski dio).
Biskvit izvana premazati vanilij kremom,a preko toga preliti čokoladnu glazuru.
VOĆNI FIL:
1.
Smrznuto voće staviti u lonac,dodati šećer i ostaviti da se potpuno otopi i pusti sok.Tada ga polako zagrijavati do vrenja.U međuvremenu gustin razmutiti s vodom te ga lagano ulijevati u voće i kuhati neprestano mješajući dok se fil ne zgusne.Paziti da u gustinu ne ostanu grudvice.
U skuhan i topao fil dodati maslac i još jednom sve promiješatidok se maslac ne otopi.Prohladiti.
VANILIJ KREMA:
Biskvit
6 jaja
7 juš. žlica šećera
2 vanilij šećera
6 juš.žlica mlijeka
8 juš.žlica ulja
2 juš.žlice kakaa
8 juš.žlica brašna
1 prašak za pecivo
Voćni fil:
450 gr smrznutog voća (u org.receptu je šumsko voće,ali ja sam stavila višnje)
100 gr šećera
60 gr gustina pomiješati sa 6 žlica vode
50 gr maslaca/margarina
Vanilij krema:
6 dl mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
100 gr šećera
1 vanilij šećer + žlica arome vanilije
125 gr maslaca/margarina
Čokoladna glazura
100 gr čokolade za kuhanje
50 gr maslaca/margarina
1 žlica ulja
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
Umiksati jaja,šećer,vanilij šećer,dodati ulje,mlijeko,kakao te na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Peći na pek papiru u tepsiji od pećnice (cca 33 x 34 cm) 15-tak minuta na 180 C.
2.
Biskvit izvaditi i okrenuti na vlažnu kuhinjsku krpu,skinuti papir te zarolati skupa s krpom.Nakon 5-10 minuta,odrolati biskvit (naravno dignuti kuhinjsku krpu).
3.
Premazati biskvit najprije sa voćnim filom.Preko voćnog fila premazati kremu od vanilije (ostaviti dio kreme za vanjski dio).
Biskvit izvana premazati vanilij kremom,a preko toga preliti čokoladnu glazuru.
VOĆNI FIL:
1.
Smrznuto voće staviti u lonac,dodati šećer i ostaviti da se potpuno otopi i pusti sok.Tada ga polako zagrijavati do vrenja.U međuvremenu gustin razmutiti s vodom te ga lagano ulijevati u voće i kuhati neprestano mješajući dok se fil ne zgusne.Paziti da u gustinu ne ostanu grudvice.
U skuhan i topao fil dodati maslac i još jednom sve promiješatidok se maslac ne otopi.Prohladiti.
VANILIJ KREMA:
1.
U vrelom mlijeku skuhati pudinge sa šećerom i vanilij šećerom.U prohlađeno umiksati maslac.
2.
Čokoladnu glazuru napravim tako da otopim čokoladu s kockicom maslaca i malo ulja u glatku sjajnu smjesu i time prošaram po rolatu.
3.
Prohladiti u frižideru par sati da se kreme stisnu i okusi prožmu te rezati na šnite.
U vrelom mlijeku skuhati pudinge sa šećerom i vanilij šećerom.U prohlađeno umiksati maslac.
2.
Čokoladnu glazuru napravim tako da otopim čokoladu s kockicom maslaca i malo ulja u glatku sjajnu smjesu i time prošaram po rolatu.
3.
Prohladiti u frižideru par sati da se kreme stisnu i okusi prožmu te rezati na šnite.
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar