Sastojci
Za podlogu:
255 gr samlevenih cokoladnih keksica
1 zlica secer
prstohvat so
117 gr otopljeni puter
Za karamel:
1 1/4 solja secer
1/4 solja voda
1 solja slatko vrhnje
1/3 solja creme fraiche
1 solja slani peceni kikiriki
Za penu od kikiriki putera:
220 gr krem sir sobne temperature (ABC)
1/2 solja prah secer
prstohvat so
1 zlicica ekstrakt vanile
1 1/4 solja puter od kikirikija
1 solja slatko vrhnje
Za ganache:
200 gr tamna cokolada (najmanje 56% kakao)
1 solja slatko vrhnje
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Coolinarika zna koji su recepti najbolji!
Uz newsletter
znat ćeš i ti!
Za podlogu:
255 gr samlevenih cokoladnih keksica
1 zlica secer
prstohvat so
117 gr otopljeni puter
Za karamel:
1 1/4 solja secer
1/4 solja voda
1 solja slatko vrhnje
1/3 solja creme fraiche
1 solja slani peceni kikiriki
Za penu od kikiriki putera:
220 gr krem sir sobne temperature (ABC)
1/2 solja prah secer
prstohvat so
1 zlicica ekstrakt vanile
1 1/4 solja puter od kikirikija
1 solja slatko vrhnje
Za ganache:
200 gr tamna cokolada (najmanje 56% kakao)
1 solja slatko vrhnje
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Coolinarika zna koji su recepti najbolji!
Uz newsletter
znat ćeš i ti!
E-mail adresa
Dnevni Mjesečni
PRIJAVI SE
Priprema
1.
Ugrijte rernu na 175 C.
Pomesajte samljevene keksice, secer i otopljeni puter, pa utisnite u kalup koji se otvara promera 24 cm. Podlogu utisnite veoma cvrsto po dnu i uz stranice kalupa do visine oko 6 cm.
Pecite 8-10 min. Ohladite.
2.
Za karamel zagrevajte secer i vodu mesajuci na umereno niskoj temperaturi dok se secer ne otopi. Kada zavrije vise ne mesajte. Stranice obrisite od kristala secera vlaznom cetkicom pa skuvajte karamel cilibarne boje, sto traje oko 10 min.
Za to vreme ugrijte slatko vrhnje, pa kad je karamel gotov sklonite sa vatre i pazljivo ulijte vrhnje u karamel. Pravice puno pene, pazite da ne prelije. Vratite na tihu vatru i kuvajte dok se sav karamel ne otopi. Sipajte u cisti sud umesajte creme fraiche i ostavite u frizider da se ohladi, oko 45 min. Umesajte slani peceni kikiriki.
Dnevni Mjesečni
PRIJAVI SE
Priprema
1.
Ugrijte rernu na 175 C.
Pomesajte samljevene keksice, secer i otopljeni puter, pa utisnite u kalup koji se otvara promera 24 cm. Podlogu utisnite veoma cvrsto po dnu i uz stranice kalupa do visine oko 6 cm.
Pecite 8-10 min. Ohladite.
2.
Za karamel zagrevajte secer i vodu mesajuci na umereno niskoj temperaturi dok se secer ne otopi. Kada zavrije vise ne mesajte. Stranice obrisite od kristala secera vlaznom cetkicom pa skuvajte karamel cilibarne boje, sto traje oko 10 min.
Za to vreme ugrijte slatko vrhnje, pa kad je karamel gotov sklonite sa vatre i pazljivo ulijte vrhnje u karamel. Pravice puno pene, pazite da ne prelije. Vratite na tihu vatru i kuvajte dok se sav karamel ne otopi. Sipajte u cisti sud umesajte creme fraiche i ostavite u frizider da se ohladi, oko 45 min. Umesajte slani peceni kikiriki.
3.
Za penu od kikiriki putera umutite penasto krem sir sobne temperature i prah secer. Dodajte 1/4 zlicice soli, ekstrakt od vanile, pa sjedinite sa puterom od kikirikija.
Umutite slatko vrhnje. Zicom lagano umesajte 1/3 vrhnja u krem od kikirikija, pa kad se sjedini jos u dva navrata umesajte preostalo vrhnje.
4.
Iznad podloge sipajte karamel. Pazljivo rasporedite penu od kikiriki putera da se slojevi ne pomesaju. Zagladite i ostavite u frizider na 30 min.
5.
Za ganache ugrijte vrhnje, pa sipajte preko izlomljene cokolade. Ostavite jedan minut pa sjedinite lagano mesajuci od sredine prema van. Odmah prelijte preko torte i ostavite u frizider preko noci.
Sklonite obruc, prebacite na tanjir, cuvajte u frizider.
Za penu od kikiriki putera umutite penasto krem sir sobne temperature i prah secer. Dodajte 1/4 zlicice soli, ekstrakt od vanile, pa sjedinite sa puterom od kikirikija.
Umutite slatko vrhnje. Zicom lagano umesajte 1/3 vrhnja u krem od kikirikija, pa kad se sjedini jos u dva navrata umesajte preostalo vrhnje.
4.
Iznad podloge sipajte karamel. Pazljivo rasporedite penu od kikiriki putera da se slojevi ne pomesaju. Zagladite i ostavite u frizider na 30 min.
5.
Za ganache ugrijte vrhnje, pa sipajte preko izlomljene cokolade. Ostavite jedan minut pa sjedinite lagano mesajuci od sredine prema van. Odmah prelijte preko torte i ostavite u frizider preko noci.
Sklonite obruc, prebacite na tanjir, cuvajte u frizider.
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar