utorak, 14. lipnja 2016.

Neobični kolač od sira



Sastojci
200 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
200 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
100 g kristalnog šećera
1 Prašak za pecivo Dolcela
40 g maslaca
Za nadjev:
750 g svježeg sira
100 g šećera u prahu
3 jaja
500 ml mlijeka
sok od pola limuna1 Vanilin šećer Dolcela
80 g grožđica
60 g badema
naribana limunova koricaPriprema
1.
Oštro brašno pomiješajte s glatkim brašnom, šećerom i praškom za pecivo.
2.
Dobro ocijeđen svježi sir pomiješajte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, jajima, sokom od limuna, naribanom limunovom koricom, grožđicama, mljevenim bademima i mlijekom.
3.
U namašćen pleh stavite ⅔ suhe smjese od brašna te prelijte polutekućom smjesom od sira i pospite ostatkom suhe smjese od brašna.
4.
Maslac narežite na listiće i rasporedite ga po površini kolača. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 – 200°C oko sat vremena.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i pospite šećerom u prahu ili poslužite uz sirup od šumskog voća.
Savjet
Želite li aromatičniji okus, kolaču možete dodati i naribanu narančinu koricu.
1 Vanilin šećer Dolcela
80 g grožđica
60 g badema

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar