Sastojci
1pak. zamrznutih malina(340gr)
2 zlice skrobnog brasna
200 gr. cokoladnih keksica
6 zlica otopljenog putera
2pak. krem sira(Philly-227gr.)
1 salica(250ml.) secera
3 jaja
1 salica(250ml) kiselog vrhnja
1 zlicica vanille extrakt
100gr. kuhinjske cokoladePriprema
1.
Ostavite krem sir na sobnoj temperaturi da omeksa.
Izvadite zamrznute maline i neka se polovicno odmrznu.
Sameljite cokoladne kekse.
Otopite puter i pomijesajte sa cokoladnim kesima.
Istresite smjesu u kalup(24cm) i fino poravnajte.Ostavite sa strane.
1pak. zamrznutih malina(340gr)
2 zlice skrobnog brasna
200 gr. cokoladnih keksica
6 zlica otopljenog putera
2pak. krem sira(Philly-227gr.)
1 salica(250ml.) secera
3 jaja
1 salica(250ml) kiselog vrhnja
1 zlicica vanille extrakt
100gr. kuhinjske cokoladePriprema
1.
Ostavite krem sir na sobnoj temperaturi da omeksa.
Izvadite zamrznute maline i neka se polovicno odmrznu.
Sameljite cokoladne kekse.
Otopite puter i pomijesajte sa cokoladnim kesima.
Istresite smjesu u kalup(24cm) i fino poravnajte.Ostavite sa strane.
2.
U manju serpicu stavite maline da se kuhaju.Kada su gotovo kuhane dodajte skrobno brasno i izmijesajte dobro.
Ostavite sa strane.
U manju serpicu stavite maline da se kuhaju.Kada su gotovo kuhane dodajte skrobno brasno i izmijesajte dobro.
Ostavite sa strane.
3.
Mutite krem sir sa secerom.Dodavajte jedno po jedno jaje.Dodajte kiselo vrhnje.Na kraju dodajte vanilla extrakt.
4.
Preko cokoladne smjese istresite polovinu krem smjese.
Mutite krem sir sa secerom.Dodavajte jedno po jedno jaje.Dodajte kiselo vrhnje.Na kraju dodajte vanilla extrakt.
4.
Preko cokoladne smjese istresite polovinu krem smjese.
5.
Preko krem smjese ravnomjerno sa zlicom rasporedite smjesu kuhanih malina.
Preko krem smjese ravnomjerno sa zlicom rasporedite smjesu kuhanih malina.
6.
Preko malina ispresite ostatak krem smjese.
Stavite peci u zagrijanu pecnicu na 180C oko 55-60min.Ja sam pekla 55 min.
Nakon 55min. iskljucite pecnicu i neka cheesecake stoji u pecnici.Na ovaj nacin NE DOLAZI DO PUCANJA cheesecake.
Preko malina ispresite ostatak krem smjese.
Stavite peci u zagrijanu pecnicu na 180C oko 55-60min.Ja sam pekla 55 min.
Nakon 55min. iskljucite pecnicu i neka cheesecake stoji u pecnici.Na ovaj nacin NE DOLAZI DO PUCANJA cheesecake.
Posluživanje
Kalup je 24cm.Zaboravila sam da dodam ako volite malo vise slatko dodajte jos 1/2 salice secera.Mi volimo srednje tako da sam dodala samo salicu a vi po zelji.
Kalup je 24cm.Zaboravila sam da dodam ako volite malo vise slatko dodajte jos 1/2 salice secera.Mi volimo srednje tako da sam dodala samo salicu a vi po zelji.
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar