Drugi dan bolji nego prvi. Možete ga pripremiti kao običan kolač, kao kuglof ili kao biskvit za tortu.
Sastojci
250 gr maslaca
350 gr šećera
4 jaja
400 gr milerama
300 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 vanili šećer
30 gr kakaa
Sastojci
250 gr maslaca
350 gr šećera
4 jaja
400 gr milerama
300 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 vanili šećer
30 gr kakaa
2 vrhom pune žlice nutelle
1 žlica ruma
korica jednog limuna
1 žlica ruma
korica jednog limuna
GLAZURA
200 gr čokolade za kuhanje
4 žlice ulja
200 gr čokolade za kuhanje
4 žlice ulja
Priprema
1.
Maslac sobne temperature dobro izmiksajte sa šećerom i vanili šećerom. Dodavajte jedno po jedno jaje miksajući minut između svakog dodavanja jaja. Sad umiksajte mileram, rum, kakao, nutellu. Postepeno dodavajte brašno izmješano s praškom za pecivo i koricom limuna. Dobro izmiksajte da dobijete finu kremastu smjesu.
2.
Kalup namastite i pobrašnite. Smjesu izlijte u kalup. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite nekih 50-55 minuta. Provjerite štapićem. Ostavite u kalupu nekih 10 minuta, pa izvadite da vam se ohladi.
3.
Ohlađeni kolač možete po želji preliti glazurom ili dajte mašti na volju.
1.
Maslac sobne temperature dobro izmiksajte sa šećerom i vanili šećerom. Dodavajte jedno po jedno jaje miksajući minut između svakog dodavanja jaja. Sad umiksajte mileram, rum, kakao, nutellu. Postepeno dodavajte brašno izmješano s praškom za pecivo i koricom limuna. Dobro izmiksajte da dobijete finu kremastu smjesu.
2.
Kalup namastite i pobrašnite. Smjesu izlijte u kalup. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite nekih 50-55 minuta. Provjerite štapićem. Ostavite u kalupu nekih 10 minuta, pa izvadite da vam se ohladi.
3.
Ohlađeni kolač možete po želji preliti glazurom ili dajte mašti na volju.
Izvor : http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar