utorak, 14. lipnja 2016.

SAVRŠENI Schwarzwald !!!



Sastojci
Kora
8 jaja
10 kašika šećera
4 kašike ulja
4 kašike brašna
2 kašike kakaoa
10 kašika mljevenih oraha
Preliv
ostatak soka od otopljenih višanja
sok od 1 narandže
Fil
10 žumanaca
4 jaja
18 kašika šećera
2 vanil šećera
150gr čokolade
2 maslaca Dukat
Ostalo:
500gr višanjaPriprema
1.
KORA
Ulupati 4 cjela jaja i 5 kašika šećera, dodati 2 kašike ulja, 2 kašike brašna , 1 kašika kakao i 4-5 kašika mljevenih oraha. Pcći dvije takve kore na pek papiru.
2.
FIL
žumanca i jaja umutiti na pari sa šećerom i vanil šećerom a pred kraj dodati i čokoladu za kuvanje. Kad se ohladi dodati 2 maslaca (ja sam 1 i po i bilo je sasvim dovoljno) i dobro umutiti.
Napomena: Fil dok se kuva izgleda možda kao da se neće stisnuti ali to je samo optička varka 🙂
3.
Slatku pavlaku jako ulupati 🙂
4.
Ređanje:
Kora, poprkati preostalim sokom od višanja u koji ste dodali malo soka od narandže, višnje, dio slatke pavlake, kora (i nju poprskati), ostatak fila, višnje, ostatak sl pavlake. Narendati čokoladom i pustiti mašti na volju!
1 l slatke pavlake
čokolada

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar