Sastojci
KORE:
2 bjelanjka
1 žlica Šećera ( kristal)
2 veće žlice Glatkog brašna Podravka
2 žlice Gussnela Dolcela (gustina)
2 žlice kakao praha
1 žličica Praška za pecivo Docela
1 žlica ulja
1 žlica mlijeka
1 žlica ruma
KREMA:
10 dkg Kokosovog brašna Dolcela
3 dl Slatkog vrhnja Dolcela
1 l mlijeka
1 puding sa okusom vrhnja
1 veća žlica Gussnela Dolcela (gustina)
8 žlica Šećera ( kristal)
vrećica Želatine Dolcela ( 10 gr)
PRELJEV OD ČOKOLADE:
1,5 dl Slatkog vrhnja Dolcela
10 dkg tamne čokolade (za kuhanje)Priprema
1.
KORE:
Miksajte bjelanjke u čvrst snijeg te postepeno dodavajte šećer. Izmutite pa dodajte preostale sastojke. Smjesu rasporedite za 3 kore (manji kalup). Na pleh stavite papir za pečenje, rasporedite smjesu, pecite 15 minuta na 160 stupnjeva. Papir skinite poslije.
2.
KOKOS KREMA:
U 1 dl hladnog mlijeka otopite želatinu. Pomiješajte puding i gustin, zalijte s mlijekom da se rastvori, da je bez grudica. U preostalo mlijeko dodajte šećer i kokos, pa stavite kuhati. Kad zakuha maknite na stranu, umiješajte puding i gustin. Vratite na vatru i lagano kuhajte uz neprestano miješanje da se zgusne. Pred sam kraj dodajte želatinu i dobro promiješajte da se sva želatina otopi, možete i izmiksati.
Maknite na stranu, prekrijte prozirnom folijom da se ne uhvati korica i pustite da se prohladi.
Od slatkog vrhnja načinite šlag pa ga lagano ručno umiješajte u hladnu kremu.
3.
KORE:
2 bjelanjka
1 žlica Šećera ( kristal)
2 veće žlice Glatkog brašna Podravka
2 žlice Gussnela Dolcela (gustina)
2 žlice kakao praha
1 žličica Praška za pecivo Docela
1 žlica ulja
1 žlica mlijeka
1 žlica ruma
KREMA:
10 dkg Kokosovog brašna Dolcela
3 dl Slatkog vrhnja Dolcela
1 l mlijeka
1 puding sa okusom vrhnja
1 veća žlica Gussnela Dolcela (gustina)
8 žlica Šećera ( kristal)
vrećica Želatine Dolcela ( 10 gr)
PRELJEV OD ČOKOLADE:
1,5 dl Slatkog vrhnja Dolcela
10 dkg tamne čokolade (za kuhanje)Priprema
1.
KORE:
Miksajte bjelanjke u čvrst snijeg te postepeno dodavajte šećer. Izmutite pa dodajte preostale sastojke. Smjesu rasporedite za 3 kore (manji kalup). Na pleh stavite papir za pečenje, rasporedite smjesu, pecite 15 minuta na 160 stupnjeva. Papir skinite poslije.
2.
KOKOS KREMA:
U 1 dl hladnog mlijeka otopite želatinu. Pomiješajte puding i gustin, zalijte s mlijekom da se rastvori, da je bez grudica. U preostalo mlijeko dodajte šećer i kokos, pa stavite kuhati. Kad zakuha maknite na stranu, umiješajte puding i gustin. Vratite na vatru i lagano kuhajte uz neprestano miješanje da se zgusne. Pred sam kraj dodajte želatinu i dobro promiješajte da se sva želatina otopi, možete i izmiksati.
Maknite na stranu, prekrijte prozirnom folijom da se ne uhvati korica i pustite da se prohladi.
Od slatkog vrhnja načinite šlag pa ga lagano ručno umiješajte u hladnu kremu.
3.
PRELJEV OD ČOKOLADE:
Čokoladu izlomite, stavite u zagrujano vrhnje i miješajte dok se sva ne otopi. Žlicom nanesite na svaku koru. (Kad se stisnulo odstranila sam papir za pečenje!)
4.
REDOSLIJED SLAGANJA:
Na dno dublje tepsije stavite koru s čokoladnim preljevom- 1/3 kreme-kora s čokoladnim preljevom- 1/3 kreme- kora s čokoladnim preljevom – 1/3 kreme. Čokoladnu glazuru ili šlag stavite nakon 6 sati kad se kreme stegne.
Posluživanje
Ukrasite kokosom
LICENCA:
A kako je tebi ispalo?
1. Skuhaj2. Probaj3. Uslikaj DODAJ FOTKU
Pogledaj još i…
Čokoladu izlomite, stavite u zagrujano vrhnje i miješajte dok se sva ne otopi. Žlicom nanesite na svaku koru. (Kad se stisnulo odstranila sam papir za pečenje!)
4.
REDOSLIJED SLAGANJA:
Na dno dublje tepsije stavite koru s čokoladnim preljevom- 1/3 kreme-kora s čokoladnim preljevom- 1/3 kreme- kora s čokoladnim preljevom – 1/3 kreme. Čokoladnu glazuru ili šlag stavite nakon 6 sati kad se kreme stegne.
Posluživanje
Ukrasite kokosom
LICENCA:
A kako je tebi ispalo?
1. Skuhaj2. Probaj3. Uslikaj DODAJ FOTKU
Pogledaj još i…
članak od coolinarika
Znate li kakvo mlijeko pijete?
članak od coolinarika
Maštoviti “zamjenski” tanjuri
članak od coolinarika
8. veliko cool okupljanje premješteno u Koprivnicu
Znate li kakvo mlijeko pijete?
članak od coolinarika
Maštoviti “zamjenski” tanjuri
članak od coolinarika
8. veliko cool okupljanje premješteno u Koprivnicu
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar