Ovu tortu pravim više od 40g.. Specifična je po tome što se i puter kuva sa ostalim sastojcima, a korice se peku da budu suve, kao orasnice. Svima se uvek dopadne i brzo nestane.
SASTOJCI
ZA JEDNU KORICU
4 Belanceta
125 g Kristal šećera
125 g Oraha, pola mlevenih, pola seckanih
1 kašika Oštrog brašna
Ovo ponoviti još dva puta
SASTOJCI
ZA JEDNU KORICU
4 Belanceta
125 g Kristal šećera
125 g Oraha, pola mlevenih, pola seckanih
1 kašika Oštrog brašna
Ovo ponoviti još dva puta
Fil :
16 Žumanaca
500 g Šećera u prahu
150 g Crne čokolade
100 g Mlečne čokolade
500 g Putera.
150 g Crne čokolade
100 g Mlečne čokolade
500 g Putera.
PRIPREMA
Umutiti belanca, dodati šečer iz tri-četri puta neprestano muteći. Kad je smesa umućena polako umešati orahe pomešane sa brašnom. Izručiti u tepsiju na pek papir i formirati koru. Peći na 190-200 stepeni da bude suva.
Napraviti još dve takve kore.
Posle 20-25 minuta skuvan fil izručiti u činiju, prekriti celofanom da dobro prione i ostaviti da se ohladi.
Ispečene kore preseći po dužini i nafilovati ohlađenim filom (fil ne treba mutiti).
Umutiti belanca, dodati šečer iz tri-četri puta neprestano muteći. Kad je smesa umućena polako umešati orahe pomešane sa brašnom. Izručiti u tepsiju na pek papir i formirati koru. Peći na 190-200 stepeni da bude suva.
Napraviti još dve takve kore.
Posle 20-25 minuta skuvan fil izručiti u činiju, prekriti celofanom da dobro prione i ostaviti da se ohladi.
Ispečene kore preseći po dužini i nafilovati ohlađenim filom (fil ne treba mutiti).
Okolo naneti seckane orahe, a od gore ukrasiti po želji.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar