Potrebno:
500 gr keksa(sa puterom)
3 solje skuvane jake crne kafe
1/2 l mleka
4 supene kasike brasna
2 kesice vanilin secera
500 gr keksa(sa puterom)
3 solje skuvane jake crne kafe
1/2 l mleka
4 supene kasike brasna
2 kesice vanilin secera
4 zumanaca
250 gr prah secera
250 gr putera(margarina)
100 gr cokolade za kuvanje
250 gr prah secera
250 gr putera(margarina)
100 gr cokolade za kuvanje
Priprema:
1.
Cetiri zumanca pomesati sa sa dve kesice vanilin secera i cetiri s.kasike brasna sa malo hladnog mleka (od 1/2 l).
2.
Ostatak mleka staviti na tihu vatru da provri pa sjediniti sa prethodnom smesom.Mesati dok se fil ne zgusne i na kraju dodati cokoladu da se rastopi.
1.
Cetiri zumanca pomesati sa sa dve kesice vanilin secera i cetiri s.kasike brasna sa malo hladnog mleka (od 1/2 l).
2.
Ostatak mleka staviti na tihu vatru da provri pa sjediniti sa prethodnom smesom.Mesati dok se fil ne zgusne i na kraju dodati cokoladu da se rastopi.
3.
Posebno penasto umutiti puter sa secerom u prahu i sjediniti sa prethodno ohladjenim filom.
4.
Keks umakati u skuvanu kafu slagati na tacnu i filovati.
Posebno penasto umutiti puter sa secerom u prahu i sjediniti sa prethodno ohladjenim filom.
4.
Keks umakati u skuvanu kafu slagati na tacnu i filovati.
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar