Potrebno je:
7 jaja, 500g šećera, prašak za pecivo, 200g čokolade, 2 margarina, 300g mlevene plazme, 10 Kidy čokoladica od jagode, 250gr slatke pavlake, 200g šlaga, 500g svežih jagoda
Priprema:Kora: Umutiti sedam belanaca sa deset kašika šećera, pola praška za pecivo, jednim žumancetom, 100g rendane čokolade i 2 kašike brašna. Izliti u pleh i peći 13 minuta na 200 ºC u prethodno zagrejanoj rerni. Proveriti da li je kora pečena zabadanjem viljuške u koru dok je još u rerni. Ako na viljušci ne ostaje ništa, kora je pečena, ako ostaje, kora nije pečena, treba je dopeći. Tako ispeći dve kore.
Prvi fil: 14 žumanaca ulupati na pari sa 400g šećera. Kada se fil ohladi dodati 2 margarina, 300g mlevene plazme i deset Kidy čokoladica koje su prethodno sitno iseckane.
Drugi fil: 250g slatke pavlake umutiti sa malo šećera. Posebno ulupati 200g šlaga sa 100ml kisele vode i spojiti sa predhodno umućenom pavlakom. Zatim u to sve dodati pola kilograma iseckanih svežih jagoda.
Redja se: Kora, fil od plazme, fil od jagoda, kora, fil od plazme, fil od jagoda, odgore šlag (ukrasiti tortu po želji).
Izvor : www.torterecepti.rs
Potrebno je:
7 jaja, 500g šećera, prašak za pecivo, 200g čokolade, 2 margarina, 300g mlevene plazme, 10 Kidy čokoladica od jagode, 250gr slatke pavlake, 200g šlaga, 500g svežih jagoda
Priprema:Kora: Umutiti sedam belanaca sa deset kašika šećera, pola praška za pecivo, jednim žumancetom, 100g rendane čokolade i 2 kašike brašna. Izliti u pleh i peći 13 minuta na 200 ºC u prethodno zagrejanoj rerni. Proveriti da li je kora pečena zabadanjem viljuške u koru dok je još u rerni. Ako na viljušci ne ostaje ništa, kora je pečena, ako ostaje, kora nije pečena, treba je dopeći. Tako ispeći dve kore.
Prvi fil: 14 žumanaca ulupati na pari sa 400g šećera. Kada se fil ohladi dodati 2 margarina, 300g mlevene plazme i deset Kidy čokoladica koje su prethodno sitno iseckane.
Drugi fil: 250g slatke pavlake umutiti sa malo šećera. Posebno ulupati 200g šlaga sa 100ml kisele vode i spojiti sa predhodno umućenom pavlakom. Zatim u to sve dodati pola kilograma iseckanih svežih jagoda.
Redja se: Kora, fil od plazme, fil od jagoda, kora, fil od plazme, fil od jagoda, odgore šlag (ukrasiti tortu po želji).
7 jaja, 500g šećera, prašak za pecivo, 200g čokolade, 2 margarina, 300g mlevene plazme, 10 Kidy čokoladica od jagode, 250gr slatke pavlake, 200g šlaga, 500g svežih jagoda
Priprema:Kora: Umutiti sedam belanaca sa deset kašika šećera, pola praška za pecivo, jednim žumancetom, 100g rendane čokolade i 2 kašike brašna. Izliti u pleh i peći 13 minuta na 200 ºC u prethodno zagrejanoj rerni. Proveriti da li je kora pečena zabadanjem viljuške u koru dok je još u rerni. Ako na viljušci ne ostaje ništa, kora je pečena, ako ostaje, kora nije pečena, treba je dopeći. Tako ispeći dve kore.
Prvi fil: 14 žumanaca ulupati na pari sa 400g šećera. Kada se fil ohladi dodati 2 margarina, 300g mlevene plazme i deset Kidy čokoladica koje su prethodno sitno iseckane.
Drugi fil: 250g slatke pavlake umutiti sa malo šećera. Posebno ulupati 200g šlaga sa 100ml kisele vode i spojiti sa predhodno umućenom pavlakom. Zatim u to sve dodati pola kilograma iseckanih svežih jagoda.
Redja se: Kora, fil od plazme, fil od jagoda, kora, fil od plazme, fil od jagoda, odgore šlag (ukrasiti tortu po želji).
Izvor : www.torterecepti.rs
Nema komentara:
Objavi komentar