Sastojci
Kora I:
4 žumanca
1 jaje
1 šoljica mleka
1/2 šoljice ulja
1 kesica Prašak za pecivo Docela
5 kašika Šećera ( kristal)
2 šoljice Pšenično glatko brašno Podravka
Kora II:
4 belanca
5 kašika Šećera ( kristal)
1/2 šoljice mleka
1/2 šoljice ulja
1 šoljica brašna
4 kašike ostavljene žute smese(od prve kore)Priprema
1.
Umutiti sve za koru pa koru peći na 180.C oko 15min. (odvojiti 4kašike umućene smese za belu koru)
2.
Kora I:
4 žumanca
1 jaje
1 šoljica mleka
1/2 šoljice ulja
1 kesica Prašak za pecivo Docela
5 kašika Šećera ( kristal)
2 šoljice Pšenično glatko brašno Podravka
Kora II:
4 belanca
5 kašika Šećera ( kristal)
1/2 šoljice mleka
1/2 šoljice ulja
1 šoljica brašna
4 kašike ostavljene žute smese(od prve kore)Priprema
1.
Umutiti sve za koru pa koru peći na 180.C oko 15min. (odvojiti 4kašike umućene smese za belu koru)
2.
Na ispečenu koru poređati višnje posuti ih sa dve kašike šećera i dve kašike mlevenog keksa.
3.
Drugu koru umutiti pa dodati 4kašike ostavljene žute smese. Umućenu smesu sipati preko višanja i kolač peći na 180.C još 15min.
1šoljica-150ml.
1šoljica-150ml.
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar