utorak, 14. lipnja 2016.

TOBLERONA! NEŠTO BRZO I JAKO UKUSNO!



SASTOJCI
150 gr margarina ili maslaca
200 gr čokolade
2 kašike meda
200 gr šećera
1 dl koka kole
75 gr krupno mlevenih lešnika
75 gr krupno mlevenih badema
200 gr mlevenog keksaGLAZURA
100 gr čokolade
3 kašike ulja
PRIPREMA
1.
Lagano zagrevati margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu, lagano mešajući dok se svi sastojci ne sjedine i istope.
2.U masu dodati lešnike, badem i keks.
Dobijenu masu razliti u trouglasti pleh u koji ste prethodno stavili celofan, kako bi se kolač lakše izvadio iz kalupa.
3.
Kalup stavite u frižider ili zamrzivač da se masa što pre stegne.
Izvadite kolač iz kalupa i preko stavite glazuru od čokolade.
Kada se glazura stegne kolač secite na tanke šnitice.
4.
Od dobijene mase dobićete dva pleha ovog kolača. Moj pleh je dužine 35 cm.
Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar