nedjelja, 12. lipnja 2016.

Zbog neodoljivog oblika kojeg duguje specijalnom kalupu, vrlo jednostavne pripreme i specifičnog okusa, kuglof zauzima posebno mjesto u gastronomiji.



Zbog neodoljivog oblika kojeg duguje specijalnom kalupu, vrlo jednostavne
pripreme i specifičnog okusa, kuglof zauzima posebno mjesto u gastronomiji.
Umjesto klasičnog kuglofa pripremite čokoladni i dodatno ga ukrasite
čokoladnom glazurom.
Sastojci
Za kuglof:
125 g maslaca
150 g šećera
150 ml mlijeka
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
60 g Pšeničnog glatkog brašna
Podravka
20 g Kakaa u prahu Dolcela
1 Prašak za pecivo Dolcela
2 jaja
Za glazuru:
40 g maslaca
100 g čokolade
Priprema
Za kuglof:
1. Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju
dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
2. Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za
kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.
Za glazuru:
1. Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da
se otopi.
2. Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.
Posluživanje
Kolač ohladite, narežite i poslužite.
Savjet
Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.
Izvor : www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar