Sastojci
250 g. lisnatog tijesta
100 g. mljevenih badema
1,5 dl. kiselo vrhnje
1 dl. slatko vrhnje
2 jaja
70 g. secera
1 bourbon vanilija secer
100 g. pekmeza od marelice
5 jabuka (oko 800 g.)Priprema
1.
Pripremiti kalup promjera 26 cm.
Obloziti ga papirom za pecenje.
Razvaljati lisnato, izbockati ga vilicom.
Posuti s mljevenim bademima.
Ostaviti u frizider na pola sata.
250 g. lisnatog tijesta
100 g. mljevenih badema
1,5 dl. kiselo vrhnje
1 dl. slatko vrhnje
2 jaja
70 g. secera
1 bourbon vanilija secer
100 g. pekmeza od marelice
5 jabuka (oko 800 g.)Priprema
1.
Pripremiti kalup promjera 26 cm.
Obloziti ga papirom za pecenje.
Razvaljati lisnato, izbockati ga vilicom.
Posuti s mljevenim bademima.
Ostaviti u frizider na pola sata.
2.
Slatko vrhnje, kiselo vrhnje, jaja, secer i bourbon vanilija secer dobro izmjesati pjenjacom.
Na mljevene bademe, poredati ociscene jabuke, izrezane na pola cm debljine, sredu ocistiti.
Redati jabuke u krug, svaku rupicu jabuke napuniti s malo pekmeza od marelice.
Slatko vrhnje, kiselo vrhnje, jaja, secer i bourbon vanilija secer dobro izmjesati pjenjacom.
Na mljevene bademe, poredati ociscene jabuke, izrezane na pola cm debljine, sredu ocistiti.
Redati jabuke u krug, svaku rupicu jabuke napuniti s malo pekmeza od marelice.
3.
Na jabuke istresti pola kremice od vrhnja, pa jabuke s pekmezom, sto je ostalo, oko 2 jabuke odprilike, pa opet kreme sto je ostalo.
4.
Peci u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva, dok ne porumeni.
Oko pola sata, sve zavisi od vase pecnice.
Kada se malo ohladi, posuti secerom u prahu.
Posluživanje
Ako koristite kisele jabuke za 5-10 g. vise secera staviti.
Ja sam u kremu stavila i malo cimeta, ma odlicno je bilo
Na jabuke istresti pola kremice od vrhnja, pa jabuke s pekmezom, sto je ostalo, oko 2 jabuke odprilike, pa opet kreme sto je ostalo.
4.
Peci u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva, dok ne porumeni.
Oko pola sata, sve zavisi od vase pecnice.
Kada se malo ohladi, posuti secerom u prahu.
Posluživanje
Ako koristite kisele jabuke za 5-10 g. vise secera staviti.
Ja sam u kremu stavila i malo cimeta, ma odlicno je bilo
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar