četvrtak, 2. lipnja 2016.

Nutella torta bez pečenja



Sastojci za koru:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 40 g putera
  • 100 ml soka od breskve ili kajsije
  • 30 g čokolade u prahu

Sastojci za fil:

  • 250 g krem sira
  • 50 g šećera
  • 150 g nutele
  • 500 ml slatke pavlake

Sastojci za ganache kremu:

  • 150 g čokolade noissete (ili neka druga mlečna čokolada)
  • 150 ml slatke pavlake

Priprema kore:

  1. korak: Pomešati keks i čokoladu u prahu, i na laganoj vatri otopljen puter, a po potrebi dodavati malo soka da bi se dobila smesa koja se ne mrvi.
  2. korak: Utisnuti u kalup (veličine 26 cm) i staviti u frižider dok se pripremaju filovi.

Priprema fila:

  1. korak: Zagrejati nutelu stavljajući je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i šećer, a zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela.
  2. korak: Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umućene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmešati sa otopljenom nutelom i dodati u drugu posudu sa krem sirom.
  3. korak: Premazati koru, prvo sa belim, a zatim sa čokoladnim filom. Hladiti u frižideru.

Priprema ganache kreme:

  1. korak: Na pari otopliti čokoladu i slatku pavlaku i ohladiti. Povremeno promešati dok se hladi, da se ne bi stvorila na površini stvrdnuta smesa.
  2. korak: Nakon toga, nutela torta se može preliti granache kremom.
  3. korak: Poželjno je da nutela torta odstoji 3-4h pre posluživanja.

Napomena:

  • Ukoliko koristite biljnu pavlaku dovoljno je da je samo dobro umutite, dok je za korišćenje mlečne slatke pavlake potrebno dodati i 1 kremfix.
Vaša nutella torta bez pečenja je spremna.

Izvor : www.receptizatorte.rs

Nema komentara:

Objavi komentar