četvrtak, 2. lipnja 2016.

Snickers torta



satic   60 min.

Sastojci za testo:

  • 10 belanca
  • 300 g šećera
  • 1 kašika brašna
  • 300 g krupno mlevenog neslanog kikirikija

Sastojci za fil:

  • 10 žumanaca
  • 250 g šećera
  • 250 g margarina
  • 100 g crne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 2 čokoladice sa kikirikijem

Sastojci za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema – Snickers torta:

  1. korak: Umutiti belanca sa šećerom, dodati mleveni kikiriki i brašno i sipati masu u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup za torte. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, oko 20 min. Izvaditi i ohladiti.
  2. korak: Žumanca pomešati sa šećerom i skuvati na pari. Kad se zgusne, skinuti sa vatre, dodati crnu čokoladu i ostaviti da se ohladi.
  3. korak: Umešati margarin u masu pomoću miksera, a zatim dodati krupno rendanu belu čokoladu i čokoladice sa kikirikijem isečene na komadiće.
  4. korak: Filom premazati tortu i staviti u frižider da se ohladi.
  5. korak: Otopiti čokoladu sa uljem i premazati tortu.
  6. korak: Tortu možete dekorisati šlagom, iseći, servirati na tanjir i posuti mlevenim kikirikijem.
Napomena: Bela čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo kako maslac, pa ukoliko belu čokoladu koristite pri pripremi poslastica, vodite računa o tome da se vrlo brzo topi i može lako zagoreti.
 Vaša Snickers torta je spremna.

Izvor : www.receptizatorte.rs

Nema komentara:

Objavi komentar