četvrtak, 2. lipnja 2016.

Banana split torta



Sastojci – Banana split torta:

  • 250 ml mleka
  • 2 jaja
  • 250 g maslaca
  • kesica vanilin šećera
  • 150 g šećera
  • 200 kupovnih kora za tortu
  • 4 kašike džema od kajsija
  • 6–7 banana
  • 2 kašike limunovog soka
  • 6 kašika ruma ili soka od pomorandže
  • 100 g čokoladnih mrvica
  • 120 ml slatke pavlake
  • 5 kašika rastopljene čokolade

Priprema – Banana split torta:

  1. korak: Mleko, jaja, 30 grama omekšalog maslaca, vanilin šećer i šećer umutite na pari da dobijete gušći krem. Sklonite s vatre i ohladite u frižideru.
  2. korak:  Koru za tortu obrežite prema kalupu i odsečeni deo isecite na kocke. Koru premažite džemom, pa odozgo rasoredite kolutove banana debljine 2 cm, da stoje uspravno.
  3. korak:  U rashlađen krem umešajte rum ili sok od pomoranže i dobro umućen maslac. Dodajte isečene kocke i čokoladne mrvice.
  4. korak: Polovinu krema rasporedite između kolutova banana, a ostatak preko torte.
  5. korak: Tortu ostavite da se hladi dva sata u frižideru, pa je premažite umućenom slatkom pavlakom. Na kraju nanesite rastopljenu čokoladu.
Vaša Banana split torta je spremna.

Izvor : www.receptizatorte.rs

Nema komentara:

Objavi komentar