Sastojci
TIJESTO
– 200 gr šećera u prahu
– 150 gr mljevenih oraha
– 3 kašike brašna
– 2 kašike prezle
– 6 bjelanaca
– 150 gr mljevenih oraha
– 3 kašike brašna
– 2 kašike prezle
– 6 bjelanaca
KREMA
– 700 ml mlijeka
– 250 gr putera
– 250 ml šlaga
– 200 gr šećera
– 100 gr čokolade za kuhanje
– 2 pudinga od vanilije
– 6 žumanaca
– 250 gr putera
– 250 ml šlaga
– 200 gr šećera
– 100 gr čokolade za kuhanje
– 2 pudinga od vanilije
– 6 žumanaca
Način pripreme
Bjelance umutititi sa prosijanim šećerom u prahu pa umiješati brašno, orahe i prezlu.
Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
Žumance umutiti sa 200 ml mlijeka i pudingom.
Uspite u ostatak vrelog mlijeka i kuhajte dok se ne zgusne.
Ostavite da se ohladi pa umutite puter sobne temperature.
Pola kreme premažite preko biskvita, a u drugu polovinu otopite čokoladu pa premažite
preko svijetle kreme.
Umutite šlag i premažite po vrhu.
Izvor: www.najbolji-recepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar