Sastojci
– 5 kom. jaja
– 5 kasika secera
– 5 kasika brasna
– 2 kasike kakao
– 250 gr secera
– 250 gr vode
– 1/2 litra mleka
– 5 kasika brasna
– 1 kesica vanilinog secera
– 250 gr margarina
– 1/2 litra vode
– 2 kesice pudinga od malina
– 200 gr cokolade
– 2 kasike ulja
– 2 kasike mleka
– 2 kasike secera u prahu
– 1 kasicica rendane kore limuna
– 4 kasike secera
– 100 gr secera
– 300-500 gr malina ili nekog drugog voca
– 5 kasika secera
– 5 kasika brasna
– 2 kasike kakao
– 250 gr secera
– 250 gr vode
– 1/2 litra mleka
– 5 kasika brasna
– 1 kesica vanilinog secera
– 250 gr margarina
– 1/2 litra vode
– 2 kesice pudinga od malina
– 200 gr cokolade
– 2 kasike ulja
– 2 kasike mleka
– 2 kasike secera u prahu
– 1 kasicica rendane kore limuna
– 4 kasike secera
– 100 gr secera
– 300-500 gr malina ili nekog drugog voca
Priprema
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera dodati 5 žumanaca, 5 kašika brašna 2 kašike kakao, kasicicu rendane kore limuna i prašak za pecivo.
Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti sa skuvanim sirupom od 250 gr.šećera ,250 gr. vode,1 vanil šećer. Toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu .
Vocni fil:
u 1/2 litra mleka ili vode skuvati 2 pudinga od maline, sa 4 kasike secera.Dodati 300-500 gr malina i ako vam se ucini retko 2-3 kasike gustina. Malo prohladjen fil sipati takodje na prohladjenu koru.
Nema komentara:
Objavi komentar