ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

PIJANA CRNKINJA :)



Sastojci
Za biskvit (case su od 2 dl):
– 3 case brasna
– 3 case jogurta
– 2 case secera
– 1 casa ulja
– 3 pune kasike kakaa
– 2 kasicice sode bikarbone
Za fil:
– 4 dl mleka
– 4 kasike secera
– 1 kesica pudinga od cokolade
– 250 gr. visanja
– 5 kasika visnjevace
Za cokoladnu glazuru:
– 150 gr.cokolade
– 100 gr margarina
– 3 kasike secera u prahu
– 1 dl mleka
Priprema
Pomesati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta. Smesu sipati u pleh (velicine 30×20) i peci u rerni na 180 stepeni. Kada se biskvit prohladi, horizontalno ga preseci na dva dela.
Dok se pece biskvit, skuvati puding od cokolade u 4 dl zasladjenog mleka. Donju koru premazati prohladjenim pudingom, pa po njemu rasporediti ocedjene visnje koje smo poprskali sa nekoliko kasika visnjevace.
Poklopiti gornjom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna a onda staviti cokoladnu glazuru.
Za glazuru otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i pocne da se zgusnjava, preliti preko kolaca.
Moj savet je da se biskvit pece u najvecem plehu od rerne, 40×30, pa ga preseci na pola po duzini, tako ce sigurno obe kore biti podjednake debljine, sto ja nisam uradila pa mi je donja kora ispala tanja 😉
Recept je iz starog broja casopisa Blic Zena, u originalni su isle maline. Ja sam dodala visnjevacu i koristila visnje iz zamrzivaca, mislim da je to bolja kombinacija ;)) Naravno, ako ce kolac jesti i deca, izbacite visnjevacu…;)
Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar