Sastojci
Za biskvit (case su od 2 dl):
– 3 case brasna
– 3 case jogurta
– 2 case secera
– 1 casa ulja
– 3 pune kasike kakaa
– 2 kasicice sode bikarbone
– 3 case jogurta
– 2 case secera
– 1 casa ulja
– 3 pune kasike kakaa
– 2 kasicice sode bikarbone
Za fil:
– 4 dl mleka
– 4 kasike secera
– 1 kesica pudinga od cokolade
– 250 gr. visanja
– 5 kasika visnjevace
– 4 kasike secera
– 1 kesica pudinga od cokolade
– 250 gr. visanja
– 5 kasika visnjevace
Za cokoladnu glazuru:
– 150 gr.cokolade
– 100 gr margarina
– 3 kasike secera u prahu
– 1 dl mleka
– 100 gr margarina
– 3 kasike secera u prahu
– 1 dl mleka
Priprema
Pomesati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta. Smesu sipati u pleh (velicine 30×20) i peci u rerni na 180 stepeni. Kada se biskvit prohladi, horizontalno ga preseci na dva dela.
Dok se pece biskvit, skuvati puding od cokolade u 4 dl zasladjenog mleka. Donju koru premazati prohladjenim pudingom, pa po njemu rasporediti ocedjene visnje koje smo poprskali sa nekoliko kasika visnjevace.
Poklopiti gornjom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna a onda staviti cokoladnu glazuru.
Za glazuru otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i pocne da se zgusnjava, preliti preko kolaca.
Moj savet je da se biskvit pece u najvecem plehu od rerne, 40×30, pa ga preseci na pola po duzini, tako ce sigurno obe kore biti podjednake debljine, sto ja nisam uradila pa mi je donja kora ispala tanja
Recept je iz starog broja casopisa Blic Zena, u originalni su isle maline. Ja sam dodala visnjevacu i koristila visnje iz zamrzivaca, mislim da je to bolja kombinacija ;)) Naravno, ako ce kolac jesti i deca, izbacite visnjevacu…;)
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar