Sastojci
oko 400 g keksa
4 kesice pudinga od cokolade
1l mleka
6 kasika secera
250 g margarina
2-3 kasike prah secera
250 g slaga
100 ml mleka
1 casa kisele pavlake
i jos
malo mleka za namakanje keksa
malo cokolade za ukrasavanjePriprema
1.
Skuvati 4 pudinga sa 6 kasika secera u litar mleka i ostaviti da se ohladi.
2.
Umutiti margarin sa prah secerom ( dosta je sladak i sa 2-3 kasike, ali ako volite sladje dodajte jos malo ).
3.
Kad se puding ohladio, dobro ga umutite sa margarinom.
4.
250 g slag krema u prahu umutite sa 100 ml mleka, dodajte 1 kiselu pavlaku i jos malo umutite.
5.
Keks umocite u mleko i naredjajte jedan red na posluzavnik ili neki plici duguljasti pleh, premazite sloj pudinga, pa sloj slaga, ponovo naredjajte red keksa i ponovite postupak.
6.
Ukrasite rendanom cokoladom.
oko 400 g keksa
4 kesice pudinga od cokolade
1l mleka
6 kasika secera
250 g margarina
2-3 kasike prah secera
250 g slaga
100 ml mleka
1 casa kisele pavlake
i jos
malo mleka za namakanje keksa
malo cokolade za ukrasavanjePriprema
1.
Skuvati 4 pudinga sa 6 kasika secera u litar mleka i ostaviti da se ohladi.
2.
Umutiti margarin sa prah secerom ( dosta je sladak i sa 2-3 kasike, ali ako volite sladje dodajte jos malo ).
3.
Kad se puding ohladio, dobro ga umutite sa margarinom.
4.
250 g slag krema u prahu umutite sa 100 ml mleka, dodajte 1 kiselu pavlaku i jos malo umutite.
5.
Keks umocite u mleko i naredjajte jedan red na posluzavnik ili neki plici duguljasti pleh, premazite sloj pudinga, pa sloj slaga, ponovo naredjajte red keksa i ponovite postupak.
6.
Ukrasite rendanom cokoladom.
izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar