nedjelja, 29. svibnja 2016.

Jogurt štrudla sa višnjama



Sastojci
Premaz za kore
3 čvrsta jogurta
3 jaja
3 čaše šećera( ja stavim 2)
1 1/2 čaša ulja
1 1/2 čaša griza
2 vanil šećera
1 prašak za pec
90 dag višanja(ja sam koristila ledove 2×450 g)
Kore
1 paketić gotovih kora za štrudluPriprema
1.
Višnje stavite u rupičastu posudu ili cijedilo da se ocijedi višak soka.
Jaja i šećere umutite mikserom.
U tu smjesu rukom umiješajte jogurte, ulje i na kraju griz i prašak za pec.
2.
Smjesu ostavite u hladnjaku 1 h.
3.
Nakon jedan sat , izvadite smjesu za premaz iz hladnjaka.
Prvu koru premažite smjesom, na nju položite drugu koru pa i nju
premažite smjesom, na drugu stavite treću koru pa i nju premažite smjesom
i ravnomjerno rasporedite višnje po njoj.
Sada nježno zarolajte kore u štrudlu i stavite je na pleh na kojem je papir za pečenje.
Isto napravite sa ostalim korama.
Svaka treća se puni sa višnjama.
Dobit će te 3 štrudle koje na kraju premažete sa ostatkom smjese.
4.
Pecite ih na 180*c, oko 45 min.
Posluživanje
Kada su pečene dobiju lijepu zlaćanu boju pa ih ne treba posipati šećerom, ali ako volite samo izvolite. Dobar Vam tek!

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar