ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

Socni kolac sa kokosom BEZ JAJA



Sastojci
Mera je casa od 2 dcl.
– 1 casa tecnog jogurta
– 1 casa mleka
– 1 casa ulja
– 1 casa kokosa
– 1 vanil secer
– 2 case secera
– 2 case brasna
– 1 kasicica praska za pecivo
Glazura:
– 100 gr Cokolade
– 3 kasike ulja
Priprema
Tim redom, varjacom ili spatulom, umesajte sve sastojke (ja ostavim par minuta secer u jogurtu i mleku da se pocne topiti). Ulijte u manji, namasecen i pobrasnavljen pleh (20×17) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, nekih 30-tak minuta. Proverite cackalicom da li je pecen. Na pari, ili tihoj vatri, otopite cokoladu sa uljem i prelijte preko kolaca.Cim se glazura stegne mozete ga seci.
A moze i ovako..u trecinu smese sam stavila kasiku kakaa i voila, mramorni.
Jednostavnije ne moze biti :)..a kolac je socan i ukusan, uopste nije suv. Jako lepo pase uz kaficu :). Prijatno!
Izvor. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar