nedjelja, 29. svibnja 2016.

Blaženkove rafaelo kocke



Sastojci
Za biskvit:
5 bjelanjaka
250 g šećera
1 limun
150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
150 g Kokosova brašna Dolcela
Za prvu kremu:
500 ml mlijeka
70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
70 g šećera
Za drugu kremu:
5 žumanjaka
50 g šećera u prahu
250 g maslaca
Za posipavanje:
50 g Kokosova brašna Dolcela
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo
Kokosovo brašno
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
Prašak za pecivo
Kokosovo brašno
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
Kokosovo brašno
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
12345
Priprema
1.
Bjelanjke miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti snijeg. Miješajući dodajte šećer i limunov sok.
2.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kokosovim brašnom pa lagano umiješajte u pripremljeni snijeg. Smjesu istresite u kalup (35×20 cm) premazanu maslacem i pospite brašnom. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
3.
Za prvu kremu: pomiješajte brašno, šećer i 100 ml mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte i umiješajte pripremljenu smjesu te uz miješanje kuhajte nekoliko minuta, a zatim ohladite uz povremeno miješanje.
4.
Drugu kremu pripremite tako da električnom miješalicom izmiješajte žumanjke sa šećerom u prahu i maslacem.
5.
Ohlađenu prvu i drugu kremu dobro izmiješajte i premažite preko ohlađenog biskvita. Pospite kokosovim brašnom i ohladite.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite.
Savjet
Kremu možete pripremiti i tako da izmiješate žumanjke, šećer, brašno i oko 100 ml mlijeka zakuhate u preostalom vrućem mlijeku te kuhate oko 10 minuta dok se ne zgusne. Zatim u ohlađenu kremu umiješajte pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu.

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar