Sastojci
– 2 banane
– sok jednog limuna (ili naranče)
– 1,5 – 2 šalice šećera (ili meda)
– 1 šalica milerama (ili kiselog vrhnja)
– 1 šalica jogurta (ili kiselog mlijeka)
– 1 šalica mlijeka
– 1 šalica ulja
– 1 šalica oštrog brašna
– 1 šalica grisa
– 1 vrećica (40g) praška za puding vanilija
– 1 paketić praška za pecivo
– 1 paketić vanilin šećera
– po želji, rum ili korica naranče
– sok jednog limuna (ili naranče)
– 1,5 – 2 šalice šećera (ili meda)
– 1 šalica milerama (ili kiselog vrhnja)
– 1 šalica jogurta (ili kiselog mlijeka)
– 1 šalica mlijeka
– 1 šalica ulja
– 1 šalica oštrog brašna
– 1 šalica grisa
– 1 vrećica (40g) praška za puding vanilija
– 1 paketić praška za pecivo
– 1 paketić vanilin šećera
– po želji, rum ili korica naranče
Priprema
Banane propasirati, umiksati limunov sok i šećer te sve “mokre” sastojke.
Brašno, prašak za pecivo i prašak za puding prosijati u smjesu, umiješati gris, sve još jednom promiksati.
Po želji aromatizirati rumom ili narančom (stavila sam 3 čepa ruma).
Izliti masu u dublji lim za pečenje premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
Peći u zagrijanoj pećnici na 175*C 20 minuta, zatim pojačati temperaturu na 190*C i peći dok ne poprimi lijepu rumenu boju.
Dobro rashladiti, rezati na kocke i poslužiti uz šalicu mlijeka ili čaja.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar