ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

Italijanski trifle (Zuppa Inglese)



Sastojci

  6 osoba
  • žumanaca
  • 500 grama šećera
  • 75 grama brašna
  • 1 litra mleka
  • 1 kašika esencije od vanile
  • 400 grama čokolade + par kašika mleka
  • 250 grama piškota keksa ('lady fingers')
  • 500 grama voća po izboru
  • 100 ml likera Alchermes (drugi izbor je Amaretto a treći rum) + 200 ml vode
  • Priprema

    1. 1.
      Umešati 8 žumanaca i 500 grama šećera, dok smesa ne postane svetlo žuta. Dodati brašno i to dobro umešati. Kad mleko provri, polako dodavati i mleko i    
      umešati ga. Na kratko staviti smesu na vatru dok ne provri i skinuti s vatre. Dve trećine smese staviti u jednu posudu a u ostatak dodati istopljenu čokoladu sa malo mleka. 
    2. 2.
      Spremiti posudu u kojoj ćete slagati poslasticu i pored nje gotove sastojke: 1. žuti krem, 2. liker 3. čokoladna krema 4. voće 
      Piškote samo na kratko pokvasiti u likeru ( ja sam koristila rum) nikako ih ne treba dugo držati, niti namakati u tečnosti. 
      Ponavljati ove redove dok ne potrošite sve sastojke. 

Nema komentara:

Objavi komentar