ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

CRVENO BIJELE KOCKE: Bez jaja, margarina i bez pečenja!



Sastojci
– Keks Petit Beure ili slican kolicina po potrebi
– 500 gr slatke pavlake
– 1 puding vanila
– pola litra mleka
– 3 kasike secera
– malo ruma
– 300 gr visanja
Priprema
Prvo prah za puding pomesajte sa secerom, dobro izmesajte i dodajte malo od pola litra mleka, tako da dobijete glatku pastu, zatim je sipajte u ostalo mleko i skuvajte puding. Dobro ga ohladite.
Umutite pavlaku, odvojte jednu trecinu u drugu ciniju da imate za odozgo, a u ostatak dodajte ohladjeni puding.
Keks umacite u rum ili mleko i rum ili kako volite, moze i u kafu. Redjajte u ciniju keks, premazite filom, pa opet keks, fil, keks i na vrhu cistu pavlaku koju ste odvojili. Po vrhu poredjajte visnje.
Visnje mozete stavljati i u sredinu kolaca po filu, ja nisam jer bi se sve zacrvenelo i teze seklo. Mozete staviti i jagode i maline, sve sto je crveno.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar