ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

Rapsodija



Sastojci

  12 osoba
  • Biskvit
  • 15 dag bijele čokolade
  • 150 ml Šlaga 5+ Dolcela
  • 150 ml jogurta
  • 12,5 dag šećera
  • 4 jaja
  • 30 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • 1 prašak za pecivo Dolcela
  • 1 Bourbon vanilija šećer Dolcela
  • 10 dag maslaca
  • Krema
  • 6 dl tučenog Šlaga 5+ Dolcela
  • 15 dag bijele čokolade
  • 50 dag jagoda
  • Ukrašavanje
  • 2,5 dl Šlaga 5+ Dolcela
  • nekoliko krupnijih jagoda
  • Priprema

    1. 1.
      Slatko vrhnje  zagrijte sve do pojave mjehurića, skinite s vatre i dodajte razlomljenu čokoladu. Miješajte dok se ne rastopi.U prohlađeno dodajte jogurt.
    2. Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto miješajte sa šećerom i Bourbon vanilijom, zatim dodajte maslac. Naizmjenično umiješajte brašno s praškom za pecivo i smjesu od čokolade. Na kraju lagano umiješajte snijeg. Pecite na 2 dijela na 170° dok se rubovi lagano ne zazlate. Provjeriti čačkalicom sredinu. (kalup 28 cm)
    3. Krema:
      Slatko vrhnje  zagrijte sve do pojave mjehurića, skinite s vatre i dodajte razlomljenu čokoladu. Miješati dok se ne sjedine, pustiti da se ohladi. Mikserom miješati lagano na jedinici i ne dugo. Prstom probajte gustoću. Ne smije se dugo miksati i u tvrdo jer nastaju grudice.
    4. Prvo rasporediti kremu na dva veća dijela i jedan manji (za tanki sloj oko cijele torte). Zatim na  donji dio biskvita nanijeti malo kreme, poslagati jagode(mogu se narezati ili složiti uspravno),preko jagoda premazati drugi sloj kreme,pazeći da nema slobodnog prostora između jagoda i na kraju poklopiti drugim dijelom biskvita. Na kraju cijelu tortu tanko premazati ostatkom kreme i ukrasiti  slatkim vrhnjem i jagodama. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi, najbolje raditi večer prije.
    5. Poželji možete ukrasiti i sa malo čokoladnog preljeva radi kontrasta boja.
    6. Posluživanje

      Poslužiti narezano na kriške. U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar