utorak, 31. svibnja 2016.

Torta sa bademima i visnjama



Sastojci
Prhko testo
125 g brasna
100 g maslaca
100 g secera
1 vanilin secer
4 zumanceta
1/2 kesice praska za pecivo
2 kasike mleka (po potrebi)
Kora sa bademima
4 belanceta
200 g secera
80 g badema u listicima
Fil sa vocem
300 g visanja ili malina
1 kasika secera
1 dl vode
1 kesica pudinga od vanile
Fil II
2,5 dl slatkog vrhnja
1 vanilin secer
1 kesica slag fixaPriprema
1.
Izmesati brasno, prasak za pecivo, secer i vanilin secer, dodati maslac iseckan na listice i na kraju zumanca. Zamesiti prhko testo i ako je potrebno dodati i kasiku-dve vode ili mleka.
2.
Testo podeliti na dva dela i svaki tanko razviti u okruglu koru, pa obloziti preko dna kalupa za tortu (precnika 26 cm) preko kojih smo stavili papir za pecenje.
3.
Umutiti cvrstu penu od belanaca sa secerom i smesu premazati preko obe okrugle kore, ali ne sasvim do kraja vec ostaviti oko 0,5 cm slobodnog prostora na ivicama jer ce se belanca rasiriti prilikom pecenja.
4.
Posuti listicima bademima i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta. Kad su kore pecene, jednu odmah iseci na 12 delova i ostaviti ih da se ohlade.
5.
U medjuvremneu pripremiti fil: razmutiti prasak za puding u malo hladne vode i dodati kasiku secera. Preostalu vodu zagrejati do kljucanja, staviti ociscene visnje i kratko kuvati.
6.
Zatim dodati razmuceni puding i jos malo kuvati dok se krema ne zgusne. Ostaviti da se ohladi i premazati preko korice sa bademima koju smo prethodno stavili na tanjir za serviranje.
7.
Slatko vrhnje umutiti kao slag, dodati vanilin secer i kesicu slag fixa, pa sve premazati preko fila sa vocem. Odgore pazljivo rasporediti isecene trouglice druge korice. Rashladiti pre sluzenja.:)
Posluživanje
Recept je iz kuvara “Mastoviti svet slatkisa i peciva” DrOetker.:)
Izvor : www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar