Sastojci
- kora
- 9 jaja
- 9 kasika secera
- 6 kasika brasna
- 3 kasike kakaa
- 150g cokolade za kuvanje
- 5 kasika mleka
- 1 prasak za pecivo
- beli fil
- 7dl mleka
- 130g secera
- 10 kasika brasna
- 3 vanil secera
- 250g margarina ili maslaca
- fil od jagoda
- 500g jagoda
- 500ml vode
- 100g secera
- 30g zelatina
- za ukrasavanje
- 300g beli slag krem
Priprema
- 1.1 Umutiti belanca u sam, i ostaviti u stranu.
- 2.2 Cokoladu otopiti i ostaviti u stranu.
- 3.3 Zumanca dobro umutiti sa secerom, pa dodati brasno pomesano sa pecivom, kakao, otopljenu cokoladu i mleko.Zatim polako umesati sam.
- 4.4 Staviti masni papir na pleh i sipati smesu.Stavila sam u okruglu tepsiju pracnika 30cm.
- 5.5 Peci na 180 stepeni dok se ne pocne odvajati od ivice, ili proveravati cackalicom da li je pecena kora.
- 6.6 Skuvati fil sa brasnom kao i kad kuvate puding.Ostaviti da se ohladi i onda umutiti margarin.
- 7.7 Jagode ispasirati i staviti u vodu da malo prokuva sa secerom.Za to vreme zelatin staviti u hladnu vodu kako pise na kesici da nabubri.
- 8.8 U toplu kremu od jagoda ubaciti zelatin i promesati.
- 9.9 U pleh koji sam pekla stavila sam prozirnu foliju, i istresla fil od jagoda, ostaviti u frizider da se ohladi i stegne.
- 10.10 kad se stegao fil od jagoda, premazati belim filom i staviti koru preko.Vratiti ponovo u frizider na par sati da se filovi dobro sjedine, i onda prevrnuti tortu na tacnu, skinuti foliju.
- 11.11 Umutiti slag krem sa hladnom kiselom vodom, i premazati tortu
Nema komentara:
Objavi komentar