Sastojci
– 5 jaja
– 8 punih kasika secera
– 3 vanil secera
– 250 gr kisele pavlake sa vecim procentom masnoce
– 120 gr margarina ili putera
– 150 gr kokosa
– 4 ravne kasike brasna
– 8 punih kasika secera
– 3 vanil secera
– 250 gr kisele pavlake sa vecim procentom masnoce
– 120 gr margarina ili putera
– 150 gr kokosa
– 4 ravne kasike brasna
Priprema
Ovo je mera za okrugao pleh br 24, a kao sto vidite, torta nije jako visoka, jer nema praska za pecivo.
Inace, torta se u rerni malo podigne, ali cim je izvadite, splasne. Odvojite zumanca od belanaca i belanca umutite sa malo soli u cvrst sneg.
Margarin, sobne temperature, pomesajte sa zumancima i secerima i dobro umutite, dodajte kiselu pavlaku (ako zelite, mozete staviti neslani sir, ali sa pavlakom je prelepa).
Zatim dodajte kokos i malo umutite, dodajte zatim brasno i mutite samo toliko da spojite brasno sa masom.
Zatim umesajte belanca, ali laganim pokretima od dole prema gore, torta ce vam biti prozracnija.
Pleh oblozite papirom za pecenje, a stranice pleha premazite margarinom i ulijte smesu i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, nekih 25-30 minuta. Meni je trebalo 25 minuta u rerni sa ventilatorom.
Pleh oblozite papirom za pecenje, a stranice pleha premazite margarinom i ulijte smesu i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, nekih 25-30 minuta. Meni je trebalo 25 minuta u rerni sa ventilatorom.
Izvadite je iz rerne i ostavite da se dobro ohladi, idealno bi bilo preko noci u frizideru, da se dobro stegne :).
Torta nije preslatka, vi mozete povecati kolicinu secera, ja nisam..meni ovako odgovara, a ukus..e, pa to morate probati, kao savrseni kokos krem :)!
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar